Tänään aikuiset miehetkin ovat vuodattaneet kyyneliä, sillä satavuotiaden koulujen ovet suljetaan. Historia päättyy siellä, missä sitä ei enää tehdä! Historia muuttuu muistoiksi. Tapatunut herättää voimakkaita tunteita ja niin syviä haavoja, etteivät ne arpeudu koskaan.

  Koulupuolemme putkahti julkisuuteen jo Seikowin henkilöstöhässäköiden yhteydessä. Tuolloin hallinnon osamaattomuutta tultiin paikkaamaan läänitasolta asti. Seuraava isompi julkisuus saavutettiin tempauksella: Hassista Haapaniemen koululta. Olisiko jo tuolloin pitänyt vakavasti pohtia hallintomme kykyä hoitaa tehtäviään?

 Nyt suljettiin viisi koulua! Siinä sivussa hosuen palkattiin epäpäteviä opettajia. Meniköhän tuo pykälien mukaan? Samalla pykättiin hosumalla pystyyn yhtenäiskoulun suunnitelmat. Jo nyt näkee, että kitkaa on enemmän kuin toimintaa!

Samalla on torpedoitu Frenet-koulun tänne tuleminen. Esisopimus kuitenkin tehtiin. Koulu olisi pyörinyt valtion rahoilla. Nyt nuo rahat halutaan muualle. Mutta mihin? Ralliautoihin, rehtorikemuihin, koulun mainoskyniin, halleihin?? Se on varmaa, että johonkin muuhun rahat sijoitetaan kuin kouluihin, tämän meidä kaupunkimme on osoittanut jo aikasemmilla toimillaan!

Kun tähän lisätään Männäisten koulun jatkuvasti kuluiltaan paisuvat remontit, liikennejärjestelyt jne. jne. voi enää ihmetellä hallintomme toiminnan motiivia! Luulisi siellä ajateltavan lasten parasta ja myös lasten parhaaksi toimittavan. Herääkin kysymys: Oliko hallinon tehtävä hävittää toimiva, edullisesti pyörivä kouluverkko? Oliko hallinnon tehtävä torpedoida lapsille tarjottu uusi opiskeluvaihtoehto?

Allekirjottaneelta on mennyt kaikki luottamus em. toimintaan. En voi olla siunaamassa ensimmäistäkään lisä euroa ko. sektorille enkä voi siunata heidän henkilöstöpäätöksiään. Tämä perustuu siihen kokemukseen ja toimintaan, missä olen ollut mukana ja siihen vähättelyyn, pilkkaan sekä ylimielisyyteen, mitä erimieltä olleet ovat saaneet osakseen!

Koska asiat eivät etene täällä tai lautakunnassa, on ne nostettava esille valtuustossa omana asianaan. Muuten ne hukkuvat virkamiessynergialla pyörivään kahden kysymyksen naurettavaan valtuustohymistelyyn.

                                HYVÄSTI PIENET KOULUT: