Kuntien talouden notkahtaminen ei johdu kuntien päästä vaan valtiosta. Kunnille lisätään tehtäviä ja samalla valtio leikkaa kuntien osuuksia, tätä on jatkunut vuosia! Samat puolueet, jotka käyttävät valtaa täällä ja ovat huutamassa säästöjä, ajavat eduskunnassa kuntien taloutta alas! Toteutetaan jopa kuntien "pakko" liitoksia. Kukaan ei välitä demokratian kuihtumisesta siinä sivussa.

   Valtion toiminta ihmetyttää jo siksi, kun pääkaupunkiseudulta löytyy 50 kansanedustajaa ja muualta 150. Kuinka valtion toiminta voi olla täysin pääkaupunkikeskeistä, jos voimasuhteet ovat edellä mainitut. Vanhoissa puolueissa ei todellisuudessa välitetä kehäkolmosen ulkopuolisista alueista tuon taivaallista. Yksi city rittää, tätä kiilloitetaan härskisti kansaa kuppaamalla!

   Pääkaupunkihan on ainoastaan hallintokeskus, joka ei itsessään tuota juuri mitään. Maan todellinen tuotanto tulee kehäkolmosen ulkopuolelta. Eikö olisi järkevää satsata sinne, missä todellinen työ tapahtuu eli maakuntiin? Mitä hyötyä meille on laman hoidosta, jos velkarahalla Hälsingissä aloitetaan sliipata teitä ja rakentamaan vuokra-asuntoja. Tämähän ennakoi tänne alas-ajon ikuista jatkumista.

   Mikäli täällä on asunnot valmiina ja maa sekä rakentaminen edullista, eikö kannattaisi satsata tänne? Lisäksi säästyttäisiin ns. pakkomuuton aiheuttamilta ikäviltä trakedioilta, kuten Jokela sekä lukuisat muut, juurettomuudesta johtuvat, inhimilliset kärsimykset. Inhimillisyys ja lähimmäisestä huolehtiminen pitäisi nostaa laman torjunnan ykkösaatteiksi, kun se taloudellisestikin on perusteltua.

   Meillä paikallisesti piisaa rahaa kerman kekkereihin, älyttömään konsultointiin ja pimeän rakentamisen mustaan suunnitteluun, mutta lapsia ja vanhuksia käsitellään säätökohteina. Kouluja pyritään sulkemaan säästöjen vuoksi, vanhuksien palveluja heikennetään, jopa demokratiaa ajetaan alas; tämä kaikki säästöjen nimissä! Jos kouluihin uppoaa marginaalinen osuus kaupungin budjetista ja lapset saavat opetusta kustannuksilla, jotka jäävät alle vatakunnan keskitason, eikö ole väärin kustantaa ökyhankkeita lasten asemaa heikentäen? Sama koskee vanhuksia ja sairaita, he ovat työnsä tehneet ,veronsa maksaneet, hekään eivät saa olla komannen sektorin harteille jääviä säästökohteita!

   Jos säästetään säästetään älyttömiä hankkeita ja pimeitä konsulttipalveluita karsien. Samat ihmiset, ketkä hanakasti vetävät kaupungin tarjoamia ateriooita ja viinaa, vähentävät mielellään luottamusmiespaikkoja. Olisiko järkevämpää tinkiä kekkereistä demokratian sijaan? Muistakaahan mikä kuntien alkuperäinen tehtävä oli!