Viet autosi korjaamolle ja sinulle esitellään: Se on huomenna valmis ja maksaa 300€.  Jos se ei valmistunutkaan sovitusti ja hinnan kerrotaan tuplaantuvan, etkö saa sanoa mitään. Mikäli sama saamattomuus jatkuu päivästä toiseen hinnan vain noustessa, pitääkö sinun mukisematta hyväksyä selitykset, etkö saa kysyä mitään asian tilasta? Entäpä jos ostat tiskiltä lihaa ja huomaat sen kassalla pilaantuneeksi, painon luvattua pienemmäksi ja hinnan kasvaneen tuplasti, etkö saa sanoa asiasta mitään, etkö saa edes kysyä asian tilaa?

Luonnollisesti saat kysyä autosi huollon viivästymistä. Saat jopa valtiolta tukea, jotta saat oikeutta ja Nissanisi hoidetaan kohtuullisella hinnalla kuntoon. Sinun etusi on turvattu. Sinun ei tarvitse sopeuttaa elämääsi sen mukaan, ettei joku pysty tekemään työtään, eikä pysty lunastamaan lupauksiaan. Sinun ei edes tarvitse käyttää ääntäsi, sillä sinun japanilaiselle autollesi löytyy puolustaja yhteiskunnan toimesta! Verovaroin turvataan japanilaiselle autolle laadukas ja kohtuuhintainen kohtelu. Samoin elintarvikkeiden laatu turvataan verovaroin.

Entäpä jos seudulla on useita kuntia ja yksi niistä pärjää muita huonommin tai ei pärjää lainkaan. Luvatut asiat eivät toteudu lupausten mukaisesti. Jos satut olemaan tuossa kunnassa luottamusmies, onko sinulla oikeutta kysyä miksi hommat menevät ahterilleen? Kun et saa vastausta, onko sinulla oikeutta tivata, miksi asiat vain huononevat? Täytyykö sinun olla kysymättä ja tyytyä epämääräisiin selityksiin: Me ollaan ykkösiä, ensi vuonna tulee sitä tätä ja tota!? Täytyykö sinun tyytyä surrealistisiin skenaarioihin ja unohtaa mitä asioita ajoit vaaleissa? Onko väärin, jos luottamus vaatii vastauksia tai kritisoi toimintoja? Onko jossain kunnassa kuntalaisella ja hänen edustajallaan huonommat oikeudet kuin japanilaisella autolla?

Jos komppaniassa yksi varusmies laskee aina alleen, kun vääpeli karjaisee komennon, käsketäänkö tuolloin vääpelin sopeuttaa ääntään ja muutetaanko ohjesääntöä tuon yhden herkän varusmiesreppanan mukaan? Ei muuteta, säännöt ovat sääntöjä ja herkkä varusmies pistetään maitojunalla kotiin. Aivan sama pätee liikenteessä. Ei sielläkään poisteta vastaantulijoita, jos yksi autoilija säikähtää niitä ja ajaa aina kohtaustilanteen seurauksena ojaan. Kortti otetaan pois tältä yhdeltä, eivätkä muut joudu sopeutumaan tähän vastaantulijoita pelkäävään autoilijaan. Aivan sama koskee sananvapautta. Meillä on lait, jotka määrittelevät sananvapauden. Jos et kestä sitä, että joku käyttää, työtäsi kohtaan, lain takaamaa sananvapautta, olet väärä ihminen väärässä hommassa.

Alhaisista alhaisinta on luottamuksellisen keskustelun avaaminen. Tähän tekoon syyllistyvä ihminen on alhainen luopio. Äärettömän alhaiseksi tämän tekee se, jos levität luottamuksellisen keskustelun välikäden kautta tiedotusvälineisiin. Todellista pelkuruutta osoittaa se, että pistät välittäjäksi jonkun typeryksen, joka syyllistyy virheeseen  levittäessään sanomaasi. Nyt kannattaa katsoa, onko kaikki lehdistä luettu, kirjattu viime pöytäkirjaan!

Lopuksi totean jutelleeni tänään seitsemän eri kertaa Rainer Tähtisen kanssa. Keskustelin hänen kanssaan eilen ja sitä edellisenä päivänä jne. jne. Rainer Tähtisen, Juha Aaltosen ja minun väleissä ei ole säröjä. Varmasti huudamme toisillemme ja kommunikoimme tyylillemme omaiselle koomis-brutaalilla tavalla, mutta se on vain osoitus toiminnasta. Me emme pelkää sanomista, emme edes toisiemme sanomisia. Kukaan ei myy tai osta ketään! Minun luottamukseni näihin kavereihin on sata prosenttinen! Shalom!

                       VÄÄRYYS JA MIELIVALTA ON TUHOTTAVA! OLETKO VALMIS!