Menneinä vuosina on tehty ja yritetty tehdä kuntaliitoksia. Jopa Ukin ja Rauman välisiä liitoksia valmisteltiin ja tilattiin jopa tätä puoltavia selvityksiä. Tuolloin väitettiin ettei Uki pärjää mitenkään yksin.

  Ollaan pärjätty jo jonkin aikaa. Viime kesänä, kun autotehtaalta tuli ikäviä uutisia, oltiin niin rikkaita, että maailmalle toitotettiin: Ei haittaa meitä, elinkeinorakenteemme on monipuolinen emmekä tarvitse apua. Muut samasta syystä ahdinkoon jäänet kaupungit pyysivät ja saivat valtiolta mijoonia euroja.

   Nyt tarvittaisiin kipeästi noita hölmöydessä torjuttuja euroja, eipä tarvitsisi paniikissa säästää. Kuitenkin samalla, kun säästämme, ollemme rikkaita auttamaan ja liittymään yhteen naapurikunnan kanssa. Jotta asiaan menisi oikein rutkasti rahaa, neuvotellaan ja selvitelellään. Meiniki on sama kuin Rauman liitoksessa: vouhotusta vouhotuksen vuoksi!

    Katsokaa esim. Salon liitosta, eipä liitosrahat kauas riittäneet. Nyt emme edes saa merkittäviä tukia, liitosetu on vuosi vuodelta pienetynyt. Kun satoja vuosia vanhoja kuntia hävitetään, täytyy se mielestäni tehdä kansanäänestyksen pohjalta.  Jos kansa on myöntyväinen kuntaliitokseen, on myös selvitysten aika.

    Nyt kaavaillusta liitoksesta ei löydy mitään hyötyä Ukille. Sen todistaa Naantalin ja Raision kielteinen päätös asiaan. Molemmat kaupungit ovat onnistujia, joten voimme kerrankin kuunnella todellisia onnistujia!