Kaupunginhallituksemme enemmistö on siunannut, ilman olan kohautusta, koko valtuustokauden jatkuneen kaupungin talouden alamäen. Vain pikkutrikkeihin, nolosti päättyviin uhoiluihin ja talouden oikaisua vaativien häpäisyyn sekä jahtiin on hallituksemme kyennyt.  Tämä on mennyt läpi koska läpyskä on ollut voimakkain nykymenon siunaaja. Kaupungin talouden tuhoamiseen johtavia toimia on kritisoitu koko valtuustokauden ajan, mutta sen sijaan että lehti olisi antanut kritiikille tilaaa, on se aloittanut väärään tietoon jatkuvan parjauskampanjan.
 
Läpyskä kertoo tutkintapyyntöjen aloittamisesta, mutta syyttäjän päätöksistä se vaikenee. Sama pätee Aluehallintovirastoon tehtyihin tutkintapyyntöihin ja sieltä tulleisiin päätöksiin. Tämä tietenkin koskee läpyskän ”kavereiden” tekemiä ilmoituksia muista se vaikenee tyystin.  Se lienee paikallaan todeta, että missään valtuuston tai lautakuntien kokouksissa ei ole riidelty, häiriköity tai käyttäydytty epäasiallisesti. Mistään et löydä pöytäkirjamerkintä em. tapauksista. Myöskään ketään ei ole tuomittu vastaavista syytöksistä. Tutkintapyynnöt ovat aina tulleet bumerangina takaisin syyttäjältä. Tämän perusteella voidaan todeta syyttäjänkin toimesta osoitetun, ettei meillä ole tapahtunut: kiusausta, häiriköintiä, työrikosta, epäasiallista käytöstä tai räyhähenkisyyttä.
 
Se on siis useammassa instanssissa ja useamman kerran todettu ettei tutkintapyynnöt ja läpyskän uutisointi pidä paikkaansa. Sen sijaan sitä ei kukaan vielä tiedä, mihin läpyskä ja sen ”kaverit” ovat syyllistyneet vai tyssäävätkö nämäkin tutkintapyynnöt syyttäjään. Tämän näyttää aika, mutta mihin tällä valtuustokauden kestäneellä jahdilla ja mustamaalauksella on pyritty? Sillä on tähdätty vaalitulokseen vaikuttamiseen, jotta samat kaverit saisivat jatkaa vallassa. Jotta vaalimanipulaatio onnistuisi, on jouduttu vaikenemaan kaupungin karmeasta kehityksestä: väki vähenee, palveluja ajetaan alas, kuntalaisten rahaa haaskataan älyttömyyksiin työpaikat vähenevät, palveluyritykset vähenevät, kaupungin omaisuutta myydään hädässä ja verot ja taksat on nostettu tappiin. Samalla kaupungin kehittämisesityksistä ja -yrityksistä annetaan täysin väärä kuva – niiden tekijät leimataan epäasiallisiksi, muita kiusaaviksi häiriköiksi. Kaikki tämä vain siksi, että ”kaverit” pysyisivät.
 
Tiedottamisella pyritään vaikuttamaan vaaleihin ja takaamaan se ettei kaupunginjohtoon tule ihmiset, ketkä muuttavat kaupungin kehityksen positiiviseksi. Kaverien ja kaverittarien hyysäys menee kaiken edelle, millään muulla ei näytä olevan väliä. Kaupunkilaiset eivät tiedä, tarjolla on selkeitä vaihtoehtoja kaupungin kurssin pikaiseksi muuttamiseksi. Esimerkiksi Kokoomuksen sisällä on selkeä vaihtoehto muutokseen, Seppo Nikula tuo kokemusta ja näkemystä puolueeseen. Hän on selkeä vaihtoehto nykyiselle: palvelut alas, taksat ylös –linjalle. Keskustassa löytyy selkeitä haastajia nevavuorelaiselle, jo yhden kunnan Suomen kartalta hävittäneelle, linjalle. Demarit on ,mitä on, mutta kaikki ainakin tietävät mitä Demarit on ja kuinka he tulevat toimimaan.
 
Muistakaapa kuitenkin se, mikä puolue oli eduskuntavaaleissa kaupunkimme toisiksi suurin ja vain niukasti hävisi ykkössijan. Kuinka käy, jos tällainen puolue on vaalien jälkeen kaupunkimme suurin tai kolmanneksi tai toiseksi suurin? Kuinka käy, jos valtaan nousee tuntematon porukka, jonka johdossa häärii puhumattomuudesta, innovaatioiden puutteesta ja vaalilupausten syönnistä tunnettu puolue? Jos he nousevat valtaan ja saavat lukuisia puheenjohtajan paikkoja, kuinka nämä tehtävät kyetään hoitamaan? Minkälainen riski on tällaisessa puolueessa, jonka paikallisjohtaja on aina varmistanut äänestämiskäyttäytymisensä muiden puolueiden napamiehiltä? Voiko perässähiihtäjä avata latua ja johtaa joukkoja? Voiko nykymenon sokeasti siunannut, vaalilupauksensa totaalisesti syönyt puolue lopettaa kaupungin velkakierteen? Onko eniten valtakunnan julkisuudessa vaihtoehtoa tarjoava puolue meillä juuri se joka pitää kaikkein voimakkaimmin kaiken ennallaan?
 
Torilla puolueet nousevat estradille ja esittelevät ehdokkaitaan toinen toistaan reippaammin. Lopulta lavalle vääntyy ryhmä, jota kukaan ei seuraa eikä kukaan edes kuuntele ryhmän pitämää hiljaista muminaa. Katson tuota riviä säälivin tuntein ja ajattelen, että viimeksi tuollaisen porukan näin televisiossa. Silloin ryhmän jäsenillä oli valkea lappu rinnassa ja side silmillä. Siinäkö seisoi kaupunkimme tulevaisuus? Tämä porukkako hyötyi eniten valheellisesta mediapelistä!
                      OUTOJA OLLAAN VAI OVATKO NIITÄ NUO TOISET: