Soijatehtaan tulo varmistui taas kerran. Viimeinkin kaupungistamme täytyy löytyä yhteishenkeä, joka perustuu luovuuteen ja avoimuuteen. Nykymenolla saamme ainoastaan tontonmäkiä, lakkautettuja kouluja ja teemme koko kaupungistamme itsekkäiden ja  herkkähipiäisten tumpeloiden tyyssijan. Tuolta pohjalta kaupunkimme näyttää sirkuksen pelleosastolta. Vaikka monet pitävät sirkuksessa käynnistä ja pelleille nauramisesta, harva haluaa sinne asumaan.

 Maailma on muuttunut sitten 70-luvun. Enää pelkkä työpaikka ei riitä muuttamiseen. Ihmiset ovat valmiita ajamaan tai matkustamaan pitkiäkin työmatkoja, jotta voivat asua mieleisessään kotikunnassa. Asumisen edullisuus, hyvät julkiset- ja yksityiset palvelut, viihtyvyys, luonto sekä monipuoliset harrastusmahdollisuudet tekevät kaupungista miellyttävän kotikunnan.

 Mikäli emme pysty tekemään kaupungistamme houkuttelevampaa, jää soijatehdas viimeiseksi miljoonanaulaksi arkussa nimeltä Uusikaupunki. Meillä lapset ja vanhukset ovat vain säästökohteita. Samoin viihtyvyyteen satsaaminen on jäänyt kokonaan, nekin rahat on pistetty jonnekin. Kukaan ei tiedä minne, sillä vaikka perusasioista olemme säästäneet, ovat kaupunkimme verot ja taksat niin kalliit, että ne saavat mahdolliset kaupunkiimme muuttajat pysymään muualla.

 On siis tylysti unohdettava vanha tyyli ja ryhdyttävä rohkeasti satsaamaan kaupunkimme viihtyvyyteen. Meidän täytyy parantaa koulujemme tasoa ja monipuolisuutta, jos meinaamme saada tänne työteliästä nuorta väkeä. Samoin uudet liikuntapaikat lisäävät kaupunkimme houkuttelevuutta. Paikkakunnan valintaan vaikuttaa myös yksityisen sektorin monipuolinen tarjonta ja edulliset hinnat. Kun paneudumme ja kehitämme edellä mainittuja asioita, saamme soijatehtaan myötä kaupunkiimme satoja uusia veronmaksajia. Tänne muuttaessaan heidän veropanoksensa laskee taksoja ja veroja. Siispä satsaamaan viihtyvyyteen!

               TEHDÄÄN UKISTA TÄMMÖNEN SAKRAMENTTOLIO!