Joku aika sitten esitettiin kaupunkimme johtoon pormestaria. Osattiinpa  nimetä tehtävään käypä henkilökin. Tämä henkilön käypyys tässä eniten ihmetyttikin. Seuraavaksi  eniten kummastus nosti kulmakarvoja henkilön markkinoija, koska ei olla totuttu maakuntalehden puuttuvan henkilötasolla paikkakuntamme meinikeihin. Pormestarikuvion herättämä keskustelu pyöri kysymyksen, kuka jutun kirjoitti, ympärillä.  Nämä keskustelut päättyivät useinmiten otaksuntaan: Kaipa tarjokas itse?

 Saman sortin ehdotus on esitetty toisaallakin. Hyvä veli -kuvioon päässyt nissetyttö ehdotti hallituksenpuheenjohtajaa puolipäiväiseksi virkamieheksi ja KAUPUNGINJOHTAJAKSI! Eipä tämäkään esiintulo saanut aikaa suuria hurraa huutoja, vain vaisua ihmetytäs tyyliin: VOIHAN  NJENÄ! se  Kyseisen henkilön johtajuus ei siis herätä sen isommin joukoissa kauhua, korkeintaan vasemmalla hillitöntä naurua! 

  Minusta pormestarmalli on hyvä, siksi nostettiin joskus esille. Mutta pormestarin tulee olla kansan valitsema JOHTAJA eikä minkään pienen klikin tai kaveripiirin sopivasti johdettavissa oleva tahdoton ja löperö nössö. Eikä kaupunginjohtoon virkamieheksi voida palkata luottamusmiestä. Tarvitaan lain tuntemusta, osaamista ja ennen kaikkea VASTUUNTUNTOA KUPUNKILAISEN EDUN AJAMISEKSI, pelkkä unihiekka silmissä ei riitä.

  Hallituksenpuheenjohtajan toimia ja toilailuja kolme vuotta seuranneena voi erään Demarinaisen suulla todeta: Never! Niin onnetonta on puheenjohtajan johtaman hallituksen kaupungin johtaminen ollut, ettei koko ehdotukselle voi kuin nauraa ja räkäisesti. Jos minulta sopivaa ehdokasta kysytään pormestariksi esim. kuka tahansa vasemmistovaltuutettu sopii tähän tehtävään edellä ehdotettua tapausta paremmin!

 Kun tällaisia esityksiä markkinoidaan lehdistön kautta, voidaanko silloin puhua riippumattomasta faktapohjaisesta tedottamisesta.  Muistelkaapa viime kuntavaalien alla käytyä mediahehkutusta. Saimmeko muita kuuntelevan kouliintuneen rauhantekijän? Saimmeko vaikeuksia kevyesti selättävän, kokeneen ja kovan luokan johtajan? Onko kaupunkimme henki yhtenäisempi? Onko talvisodan henki laskeutunut keskuuteemme? Kuulummeko kaikki yhdessä UKIPUOLUEESEEN? Onko kaupunkimme tila parantunut? Osoittautuiko median hehkutus faktaksi vai vain perusteettomaksi kaverin ja kaveripiirin jeesaamiseksi? Osoittiko media olevansa kaikkea muuta kuin riippumaton? Voidaanko jopa väittää median olevan demokratian ja kaupungin edun vastainen toimija?  Onko sama media enää uskottava seuraavissa kuntavaaleissa?