Ensinnäkin valtuustoryhmät sisällään määrittelevät haettavan kaupunginjohtajan perusvaatimukset, palkkatason ja valintamenettelyn. Tämän jälkeen ryhmänjohtajat kokoontuvat sopimaan yheteisestä valintamenettelystä ja vaatimustasostasto sekä valittavan osaamisen painotuksista. Seuraavaksi valitaan luotettava, tasapuolinen ja tasokas haasttelijajoukkio. Tämän joukkion jäsenet kertovat omilleen valinnan etenemisestä ja vaihtoehdoista. Lopuksi, tehtyjen testien ja niistä tiedottamisen jälkeen valitut ehdokkaat tuodaan kaikkien halukkaiden haastateltavaksi. Näin kaikilla valtuutetuilla on riittävät tiedot ja eväät äänestää parasta valitsemaansa ehdokasta. 

Nyt höpöhöpön johdolla kaikki em. on tasapuolisuuden osalta laiminlyöty. Osaa hakijoista on päästy haastattelemaan osaa ei! Pieni joukkio on raakannut hakijoita, palkannut konsulttia ja toiminut mitä mystisemmin. Koko projekti on ollut yhtä koominen kuin säästötyöryhmä, jolta ei ole tullut yhtään merkittävää säästöehdotusta. Koko valintasessio on ollut osaamattomuuden ja puolueellisuuden huippuilmentymä, jota täydentää se, että yhtä äkkiä alkoi putkahtelemaan uusia kaunginjohtajatarjokkaita.

Koko homma on muuttunut puoluepoliittiseksi kaaokseksi. Nyt soitellaan ja mustamaalataan toisia hakijoita. Koko prosessista on tullut kuvottavaa kähmintää, jossa itse joudun tekemään päätökseni vajavaisin tiedoin. Kaikki tavoiteet parhaan mahdollisen kaupunginjohtajan saamiseksi on vedetty pyttyyn ja siirrytty likaisen pelin ja surkean vääryyden tielle. Ja Ketkäs muut tätä niljakkuuden miekkaa, taas kerra, heiluttavat kun ns. kristityt ja herrat upseerit.

Miksei asiasta saanut käydä avointa keskustelua? Miksei tietoa ja haastattelumahdollisuuksia jaettu avoimesti? Jos oikean henkilön saamiseksi Rauman kaupunginjohtajan virkaan käytettiin pelkästään Kauppalehden mainokseen uusikaupunkilaisten verorahoja reilut 8 000€, miksei samaa tehty parhaan kaupunginjohtajan löytämiseksi tänne? Miksei kehuta omaa vaihtoehtoa, vaan haukutaan vastapuolen ehdokasta? Miksei Inkeri Parviainen saanut valita kaupunginohtajaa viranhaltijapäätöksellä?

MIKSI MEILLÄ EI OLE TÄLLAISIA UPSEEREITA VAI KÄVISIKÖ HEIDÄNKIN........