Kaikkien on syytä muista: Virkamies toteuttaa luottamusmiesten päätöksiä. Tämä on marssijärjestys  niin tekemisessä kuin vastuun kannossa. Mikäli em. tyyli ei toteudu, on se luottamusmiesten löpsöyttä. Hehän antavat oman valtansa virkamiehille!

  Mikäli virkamiesten kaappaamaa valtaa pönkitetään valikoivalla ja vaikenevalla tiedottamisella, kansa luulee kaiken etenevän hienosti ja demokraattisesti. Niin on täällä ja niin oli Neuvostoliitossa, missä ihmiset luulivat etteivät asiat voi olla kerrottua paremmin. Sitten aukesivat naapurissa silmät ja loppuivat rahat, niin hävisi iso paratiisi Lappeenrannan ja Japanin väliltä! Kuinkas me tehdään: kupataan rahat lapsilta ja korotetaan veroja...?

  Onko meidän ukilaisten kohtalo sama. Olemmeko me niin nössöjä, jotta hyväksymme nykyisen menon. Voivottelemme  ja kauhistelemme Teklan tapausta. Mutta mitä tekevät vallankaappaajat, he naureskelevat konjakkipöydissään sitä, kuinka helposti kaikki uppoaa noihin hyvä uskoisiin tyyppeihin. Mutta kenelle he nauravat eniten, hanttiin pistäjille vai mukaansa puhumilleen myötäilijöille?