Jos seisoskelet kaikessa rauhassa ja yhtä äkkiä viereesi tulee tyyppi virtsaamaan kintuillesi. Sinä varmasti kimmastut ja jopa kiroat. Kumpi käyttäytyi huonommin toisen kintuille virtsaaja vai kimmastuja? Ainakin minä pidän virtsaajaa pahempana öykkärinä kuin suuttujaa. Mutta ilmeisesti meidän poliittisessakulttuurissamme pitäisi vain naureskella hassulle virtsaniekalle!

 Viimeinen episodi alkoi siitä, että Rainer Tähtinen vaati nähtäväksi paperin ennen allekirjoitusta. Virkamies alkaa lukemaan lakia omasta päästään ja vänkäämään vastaan asiassa, jossa Rainer Tähtinen on niin oikeassa kuin oikeassa voi olla.  Jos tätä on jatkunut kymmenen vuotta, kuten esittelijä sanoo, täytyy Rainer Tähtiselle antaa Ukilaisen politiikan Vapauden risti. Hän teki suuren teon, mitä kukaan ei ole kymmeneen vuoteen vaatinut: Rainer halusi nähdä, mitä hän hyväksyy!

 Puolitoista vuotta tämä on ollut tätä samaa ja se alkoi jo Naantalin seminaarissa. Tähtisen kanssa menimme kahdesti, johtavan virkamiehen mielestä, väärään paikkaan seisomaan ja vieläpä perustelimme liikkeemme. Mitä tähän vastasi suuri virkamies: Kyllä sinä Java olet maailman viisain mies. Heti mentiin henkilökohtasuuksiin eikä edes yritetty keskustella asiasta.

 Tätä tämä on ollut koko puolitoistavuotta. Virkamies lähettää perättömiä viestejä, ympäriinsä. Näissä valehdellaan ja solvataan toisia. Jos esität asiallisen kysymyksen, sinulle vastataan: Kysy Jumalalta! Jopa lautakunnan kokouksissa haukutaan hölmöiksi ja estetään lainmukainen toiminta. Kielletään asioiden varmistaminen Kuntalitosta. Väärennetään asiantuntijavirkamiehen allekirjoittamaa tekstiä. Uhkaillaan poliisilla ja oikeudella. Annetaan varotuksia, kun joku ajattelee omilla aivoilla eikä tottele sokeasti älyyttömiä ohjeita jne. jne.

 Nyt minä lähden muualle, minulle on tarjottu hirveät rahat! Viisi yritystä jäi tulematta tänne blogisi vuoksi! Minä lähden sairaslomalle, kun ette tee minun tahtoni mukaan! Kun haluat keskustella asiat selviksi puhelimeen ei vastata! Tämämöistä peliä on katsottu puolitoista vuotta. Joten kuka tässä käyttäätyy huonosti. Kuka virtsaa kintuille ja kuka sitä kiroaa.

 Alhaisinta on henkilökohtaisuuksiin meneminen. Niitä juttuja kuulee joka puolelta ja alhaisesti haukutaan jopa naapurikaupungin johtoa. Kun kaikkeen tähän edellämainittuun lisätään kaupungin totaalisesti tuhottu talous ja hukatut varannot, laittaisitko sinä nimesi, sokkona, luottavaisena ja lukematta tälläisen tahon ojentamaan paperiin?

   LÖYTYI SOPIVA MINISTERIÖ MEIDÄN MUUTAMALLE ISOLLE KIHOLLE: