DSC_0022-SNOW.gif
Tässä hyvä esimerkki ihmeellisestä valmistelusta, johon muistaakseni upposi kaupunkilaisten varoja 870 000€. Pertti Haverisen kanssa kysyimme tuon rahamäärän kohdetta ja sen käytön välttämättömyyttä. Lukuisten kysymysten jälkeenkään virkahenkilöt eivät suostuneet vastaamaan kysymyksiimme muuten kuin toteamalla rahan menevän välttämättömään ja kiireelliseen kohteeseen. Kun kysyin kuinka monta uusikaupunkilaista kuolee, jos esitettyä 870 000€ hanketta ei toteuteta, olivat virkahenkilöt edelleen vaiti, mutta sen sijaan hallituksen jäsen totesi ettei valtuutettujen tarvitse tietää tuollaista, kun hallituskaan ei tiedä kaikkea. Tämä kuvannee hyvin sitä, mitä valiokunnan korostama VALVONNAN PETTÄMINEN ON. Po. valtuuston istunnossa kuultiin lopulta mihin 870 000€ tarvittiin. Teknisenlautakunnan tuolloinen jäsen kertoi sen valtuustolle. Kaikki tämä tapahtui marraskuussa 2012 ja mikä ironisinta ja kaupunkilaisen kannalta karmeinta, välttämättömäksi ja kiireiseksi perusteltu tienpätkä ei ole vieläkään valmis! Olisiko tuolle tiehen uponneelle miljoonalle ollut muutakin käyttöä, olisiko sillä saatu jotain tai vaikkapa vältetty lomautt?    



Mitä näkyvää valmistelijoidemme esityksestä on syntynyt tällä kaudella tahikka muutaman vuoden aikana kaupunkiimme?  -Risteyksiä, teitä, katulamppuja, tyhjäksi jääneitä asuntoalueita, tyhjiä kouluja, rappeutuvia liikuntapaikkoja, Tontonmäki jne. Lähes kaikki konkreettinen mitä on tehty ja mikä on yhteensä maksanut miljoonia, ei paranna mitenkään kaupunkilaisten elämistä ja olemista. Kun kaikki edellä mainittu rahoitetaan ajamalla alas kaupunkilaisten palveluja ja viihtyvyyttä, päivän vanha päästäinenkin hoksaa toimintamme johtavan väestökatoon.

Onko maalivahdin vika, jos joukkue häviää siksi ettei hän saa kiekkoja kiinni? Se ei ole maalivahdin vika, vaan valmentajan, joka ei vaihda miestä maalilla. Aivan sama pätee meillä: Koko viime valtuustokausi munittiin kalliisti eli otettiin kaupunkilaisilta ja näin saatu kapitaali heitettiin turhuuksien tantereelle. Kukaan ei puuttunut mihinkään: Kuunneltiin selitykset, todettiin tapahtunut, jaettiin palkankorotuksia ynnä kannustilisiä ja hyväksyttiin seuraava katastrofiin johtanut valmistelu!

http://jaavaat666.blogspot.fi/2014/02/tontonmaen-tieversio-odottaa.html