Kaupunkimme talous on sotkettu suohon. Positiiviset uutiset antavat odottaa vahvistumistaan. Toivottavasti jotain tuoltakin suunnalta realisoituu, ainakin itse uskon näin käyvän. Optimismi on hieno asia ja eteenpäin kantava voima, mutta sillä ei voi ostaa mitään, ei maksaa eikä sitä voi syödä!

  Säästää meidän täytyy. Tai paremminkin karsia kuluja, säästäminenhän on sitä, että pannaan ylimääräistä säätöön pahanpäivän tai tarpeen varalle! Opettajista alkaen ehdotetaan lomautuksia. Eikä ihme, jos säästöjä osoitetaan taas siihen suuntaan. Koulupuolihan on tehnyt itsestään todellisen säästöautomaatin.

  Täytyisi löytää muutakin kuin opettajien lomautukset. Se on hankalaa, sillä muut hallintokunnat toimivat itsekkäämmin eli pitävät kiinni rahoistaan. Kuinka paljon helpompaa kulujen karsinta olisi, mikäli kaikkialla toimittaaisiin niin avoimesti kuin sivistyspalvelujohtajan alaisuudessa. Neulakaan ei putoa hänen pöydältään kansan tietämättä!

  Säästöistä enemmän ja yksilöidymmin Aluesanomissa. Sen nettiversio päivittyy koko ajan, sieltä löytyy myös kommentointi mahdollisuus, joten sinne! Voimme siirtää jatkossa nämä blogikeskustelut Aluesanomiin. Julkinen keskustelu kuuluu julkisiin tiedotusvälineisiin eikä yksityisiin blogeihin, niin on muuallakin. Viimeinkin meillä Uudessakaupungissa on se mahdollisuus, joten olkaa hyvä: Juha Aaltosen blogista pääset linkkiä klikkaamalla Aluesanomien sivulle.