Hallitus puhuu suuresta kuntauudistuksesta, joka tehostaa kuntien palveluita. Todellisuudessa käytäntö on osoittanut, että kuntaliitoksilla vain kasvatetaan syrjäalueiden määrää ja huononnetaan niiden palveluita. Liitosten myötä organisaatiot eivät kevene tai tule kuntalaisille edullisiksi. Päin vastoin liitoksen myötä kuntalaisen taakka kasvaa, sillä liitoskuntien työntekijämäärää ei voi vähentää viiteen vuoteen ja lisäksi virkamieskerman palkat yhtenäistetään.

  Suomessa kuntien taloudet ovat keskimäärin hyvässä kunnossa. Siksi valtiovalta siirtää kunnille lisää tehteviä ja toisaalta vähentää valtionosuuksien maksua. Isot hyvin hoidetut kunnat kestävät tämän, mutta entäpä huonon taloudelliseen jamaan ajetut kunnat, kuten Uusikaupunki? Kuten hävinneelle käy: LUU KURKKUUN!

  Mitä ilmeisemmin Uusikaupunki liitetään, muutamien muiden kuntien kanssa, Rauman kaupunkiin. Tämän seurauksena nykyisten ukilaisten kunnallinen vaikutusmahdollisuus putoaa lähes nollaan. Kun olemme osa 70 000 asukkaan Suur-Raumaa, saavat ukilaiset tuon kaupungin uuteen valtuustoon ehkä 5 valtuutettua. Jos näistä paikoista menee yksi Kokoomukselle ja Keskustalle sekä kolme Demareille, pitävät raumalaiset puoluekurilla huolen siitä ettei ukilaisten ääni kuulu! Olemme samassa tilanteessa kuin pinipajulaiset Ukin hallinnassa,  valtuustossa kukaan ei pidä heidän puoltaan.

 Kuntaliitoksen hyötyjät löytyvät virkamiehistä, kun heidän palkkansa suhteellistetaan. Onhan selvä, että 70 000 asukkaan menestyvän kaupungin johdossa palkat ovat suurempia kuin huonosti hoidetussa 15 000 asukkaan kaupungissa. Kokonaisuudessaan tällainen systeemi ei motivoi pienen kunnan virkamiehiä toimimaan kuntalaisten parhaaksi. Päin vastoin sotkemalla kunnan talouden he turvaavat itselleen ruhtinalliset palkan korotukset ja jämäkät eläkkeet. Toisille kuntaliitos on tuhon ovi, toisille ovi paratiisiin!

                                             MINNE KARIN LAULU VIE?