Meidän valmistelumme on 7 mijoonaa euroa vuodessa huonompaa kuin Suomessa keskimäärin. Kaupunkilaiset maksavat 20 000€ päivässä turhasta. Tämän jäkeen kukaan ei voi enää väittää, että asiamme olisvat loistavasti tai, että eläisimme edes askeettisessa avoimuudessa. On kolme pohdinnan aihetta: Miksi näin pääsi käymään, kuinka tämä hoidetaan kuntoon ja miten nykyinen tilanne vältetään tulevaisuudessa.

  Taloudellinen tilanteemme ja siinä ohessa tapahtunut utopioden hehkuttelu ja todellisen tiedon pimittäminen osoiittavat varmasti hölmömmällekin, että hallintomme on täynnä onnettomia tunareita. Miksi näiden tunareiden onneton valmistelu uppoaa valtuutettujen ja hallituksen enemmistöön kuin virtsa hankeen?

  Jos olet luottamustehtävässä ja saman organisaation virkamies, on valtuuston ja hallituksen esittelijä sinun esimiehesi arkena. Ainoastaan kokouksissa nouset muutamaksi tunniksi esittelijän yläpuolelle. Kuinkas käy, jos kokouksessa pistät esittelijälle kampoihin? Arkityöstäsi tulee tosi ikävää, joudut hallinnon hampaisiin, nokkimsjärjestelmän alapäähän. Kun tällaisia virkamiesluottamuhenkilöitä on useita, hallitsee virkamiesjohto kaupunkia Joukolla alaisiaan.

  Erityisen alttiita esittelijän vaikutukselle ovat he luottamusvirkamiehet, keiden koulutus on työtehtäväänsä nähden alhainen. Jos he haluavat jatkaa arkityötään, voidaan heidän luottamusmiespäätöksiin helposti vaikuttaa. Kun tämän Joukon jatkoksi lisätään ne polittiseen valta-asemaan nouseet henkilöt, keille asema on ainoastaan palkkio vuosien nöyrästä, kiltistä ja kritiikittömästä toiminnasta puolueen nokkahenkilön eteen, olemme selvillä sepistä ja sysistä.

  Näin meidän alamäkemme ja siitä vaikeneminen selittyy. Yhteistyössä IV-divisioonan virkamiehet, krittikittömät virkamiesluottamusmiehet ja heitä peesavaat, toveri/kaverihissin nostamat takarivin Tiinat ja Taavit ovat soppamme keittäneet. Vielä, jos lisäämme tuhon muutama heikon ja helposti ympäripuhuttavan valtuutetun, olemme selvittäneet niin ongelman valmistelijat kuin hyväksyjät.

  Minusta näiden ongelman synnyttäjien pitäisi viimeinkin ajatella 16 000 uusikaupunkilaista. Heidän eteen tässä pitäisi toimia eikä hyysätä onnettomien esittelijöiden ja kahdella pallilla istuvien tyyppien tuhoon vieviä suunnitelmia. Jokainen pohtikoon eväitään!

  Kun Rainer Tähtisen kanssa neuvottelimme lautakunta -ja vastaavista paikoista, olivat päämäärämme puheenjohtajien tasajako oikeiston ja vasemmiston kesken sekä se ettei virkamiehiä valita hallitukseen tai puheenjohtajistoon. Neuvotteluissa ainoastaan Keskusta oli valmis mainittuihin molempiin vaatimuksiin. Nyt katsotaan, mennäänkö jatkossakin saman Jokon jatamana, yhä syvemmälle, metsään?

                           UKIN OMA JOO JOO -SIRKUS: