Päättäjien matkailu on aina itsestään selvyys. Se on arvo, johon kansan ei sovi koskea. Ahterilleen rojahteneet kisat ovat hyvä esimerkki siitä. Urheiluherrat lentelevät laumoittain kisoihin ja kokouksiinsa urheilurahoilla. Silloin ei olla köyhiä eikä kipeitä, kun kerma mällää.

  Jos meillä ei ole, kuten muilla mailla on, varaa kustantaa leirejä mäkihyppääjille, kannattako heitä edes lähettää Olympialisiin tai MM-kisohin. Käytetään nuokin rahat pönäköiden poikien maailmankuvan laajentamiseen. Vai pitäisikö sen sijaan edustussektorin laajuus pohtia uudelleen?

  Meillä on ihan sama juttu omassa kylässämme. Pennuilta kaikki pois, vanhukset säästökohteiksi ja sairaista huolehtiminen on vain sääliä. Koko homma pyörii sen vuoksi, jotta rähinäremmin paukuttajat ja huru-huldat näkee maailmaa. Ovathan he tehneet kovia esutyksiä. He ovat kantaneet huolta ja vastuuta kuntalaisten tulevaisuudesta., joten reissuun vaan!

  Onnistuneet reissaajasektorin esitykset kuntalaisten pelastamiseksi ovat vaatineet ponnisteluja ja kehtaamista. Kaupungin ollessa tässä taloudellisessa jamassa, esitykset ovat todellakin vaatineet ennen kaikkea kehtaamista. Aloitelistaan kuntalaisten peruspalveluiden rohkeasta puolustamisesta voidaan tehdäoikein  pikku lista: Ilotulituspaikka, postimerkki, tekojäärata ja viimeisenä muttei halvimpana rantakoripallo kenttä!

   Että sillai reissunsa ovat ansainneet ja varmaan sinne lähtevät. Suuntanahan on 1940-luvun eurooppalaisen mahtisosialismin syntysijat, joten sinne vaan. Toivottavasti tämän vuotinen reissu on edellistä parempi, ettei nyt tartte valtuustossa asti valittaa kurjista oloista. Eikös viimeeksi ruikutettu pyttyhuoneen olleen niin kalsa, että asioita hoidettaessa veti jopa "lemmen luukuun" huuruun! Hyvää matkaa SS-puolueen syntysijoille!

                                   TUULAHDUS SOSIALISMIN KULTA-AJALTA: