Kuinka toimit, jos kaverisi toimii epäkurantisti, hän  esim. käyttää asemaansa sovittujen sääntöjen vastaisesti? Käännätkö kaverillesi selän toteamalla ettet halua millään tavoin touhuta luikureiden kanssa? Vai onko hän virheen tehnyt kaveri, kuka tarvii yksinäisyyteensä juuri nyt  sinua?

   Jos luottamuhenkilönä vaikenet tai suljet silmäsi kaverisi oudoilta toimilta, eikö se tavallaan tarkoita ihmisten asettamista eri viivalle eli hyysäätkö kaveisi muiden kustannuksella? Eikö se myös tarkoita sitä, että petät kuntalaisten luottamuksen? Onko yksi tärkeimpiä luottamustehtävien menestyksekkään hoidon takeita kyky toimia kaikkia kohtaan tasapuolisesti? Kun sydämmessäsi puntaroit tällaisia asioita, kuulutko liian pehmeäsydämmisten kuoroon?

   Menkääpä Juha Aaltosen blogiin ja katsokaa kuinka kummallisiin kohteisiin rahojamme survottiin. Pohtikaapa sitä ja pohtikaapa ihmistä, kuka elää  tämän aikaan saaman paineen alla!  Vaatikaamme rehellisesti ja tiukasti meille kuuluvaa tietoa, mutta älkäämme unohtako kaiken taakan alla olevaa pientä ihmistä! Ennen kaikkea toivokaamme sitä, että tällekin vaikenemiselle löytyy selitys, joka ei polta kenenkään siipiä.

   Selkään taputtelijoita ja puukottajia löytyy aina, usein he osoittautuvat samoiksi ihmisiksi. Tuohon porukkaan ei kukaan halua kuulua, joten nyt voimme valita tyylimme ja toimintatapamme. Muistakaa: Järki on sydämmen renki!

Etkä sinäkään ystäväiseni jää koskaan yksin... Autaita ovat väärintekijöiden ymmärtäjät ja heikkojen puolustajat, sillä heidän saamansa palkinto on niin suuri ettei se edes sovi tähän maailmaan! ...siksi sinullekkin löytyy todellinen ystävä!