Liikenteessä et voi enää luottaa kymmenen kilometrin ns. sallittuun ylinopeuteen. Sakkoja räpsähtää jo pienemmästäkin rajoituksen rikkomisesta. Muualla siivotaan katukuvaa niin, että keskikaljapullokin käsketään pistää piiloon. Puhutaan nollatoleranssista, johan muualla pyritään. Meilläkin taka vuosina markkinoitiin lpopullista ratkaisua Rauhan puiston örveltäjille. Entä kuinka asiat ovat meillä nyt: onko nollatoleranssi Uudessakaupungissa toivottavaa?

 

  Lyhtyjen yö on voimakkaimmin ristiriidassa nollatoleranssin kanssa. Olkihatun päähänsä ängenneet aikuiset häärivät viinilaseineen ja heidän lapset pyörivät ympärillä. Onko tämä oikein ja hyvää mainosta kaupungillemme? Pitäisikö juopottelualue verhota näköestein, jottei ohikulkijoiden tarvitse katsoa ko. ilakointia?

  Pitäisikö tapahtumalle asettaa ikäraja ? Ovatko tapahtumaan lapsensa vievät kykeneviä kasvattamaan lapsia tai päättämään yleensä lasten asioista? Onko oikein, kun kaupunkimme varoja uhrataan kyseiseen tapahtumaan ja sen jälkien siivoamiseen?