Posti poistuu kuvioista. Sampo lähti nostelemaan jo aikaisemmin. Nordea kuulemme kaavailee vastaavaa siirtoa. Kaupungin paraatipaikalla pölytyy kaksi tyhjää liikekiinteistöä, joista toisen tyhjyys  on kestänyt  jo vuoden. Surullista, mutta totta: elinkeinoelämmämme hienoudella hekuttelu on samanlaista itsepetosta kuin asuntopulamme tai kaupungin säästöbudjetti!

   Aikoinaan kaupunkimme keskustassa oli useita huoltoasemia, jotka kilpailivat niin laadulla, valikoimilla kuin palvelulla. Enää kunnon huoltoasemia on kaksi ja silti ihmiset käyvät kymillä asemilla.  Oma käyttäytyminen saa pahimmillaan aikaan sen, että muutaman vuoden kuluttua et saa kaupungistamme edes tuulilasin pyyhkimiä.

 Sen sijaan nämä jäljelle jäävät ns. liikennemyymälät tarjoavat halpaa makkaraa ja kaljaa, mutta autollesi et niistä juuri palvelua, tarvikkeita tai huoltoa saa. Pitkälti omalla käyttäytymisellämme teemme elämästämme vaikeaa ,ja ajamme kaupunkiamme alas ahdinkoon. Ehkäpä pitäisi pohtia, mikä on sen pienen polttoainealennuksen hinta tulevaisuudessa ja käyttää paikallisia työllistäviä, palvelevia huoltamoita.

 Väitetään, että suuri on kaunista ja tehokas upeeta, mutta katsopa kaupunkimme muutamia toimialoja. Ne kepittävät tuotteillaan ja palvelullaan isommat ketjut. Silmälasit, kellot, polkupyörät, veneet ja venetarvikkeet ovat osoitus toimialoista, joilla paikalliset yrittäjät sinua palvelevat. Kun ostat mainitut tuotteet täältä, saat kunnon tavaraa, työllistät paikallisia ja pidät rahasi Uudessakaupungissa.

  Vaikka posti poistuu kuvioistamme, ei meillä kaikki mene huonompaan suuntaan. Aito-luomukauppa on hyvä merkki uudesta yrittäjyydestä. Sielä myytävät pienten yritysten valmistamat juustot, lihajalosteet, viljatuotteet jne, tulevat läheltä Ne maistuvat paremmalta, työllistävät meitä ja niitä ostaessasi rahasi pysyvät täällä. Eikö muillakin sektoreilla kannattaisi kokeilla uusia tuulia ja pienyrittäjyyttä.

  Tältä pohjalta elinkeinopolitiikkaame tehtävä on haasteellinen, sen täytyy turvata ensinnäkin terve kilpailu, jottei kukaan monopoliasemassa rahasta kaupunkilaisia ja aja heitä esim. Myllyyn. Meillä on aivan keskustassa tyhjiä liiketiloja, täältä löytyy tyhjiä asuntoja, joten tilanteemme ei voi olla mahdoton.

                                                    PIENI ON KAUNISTA