Kaupunginjohtajan pyörittämä organisaatio on saanut lähes kaikki esityksensä läpi. Lokalahden kaavat hyväksytty, Tontonmäet hyväksytty, Ralliautot, historiikit, Vertekin hallit, Janhuan kaavat jne. jne. Kaikki tällainen on mennyt läpi. Vaikka hommaa on yritetty kuitata supistamalla, alta valtakunnan keskiarvon edullisempaa, kouluverkkoa, Pyhämaan ja Lokalahden terveyspalveluita sekä monia vastaavia, silti olemme taloudellisella tuhontiellä.

 Entisellä menolla kaupunki on kriisikunta jo vuonna 2012. Tämän vahvisti jo kesällä jopa kaupungin hovitiedottaja. Jopa hovitiedottaja huutaa muutosta! No onkos muutosta tulossa. On ja todella hurja muutos tuleekin! Kun aikaisemmin pistettiin kymppitonnit diesellaivaan, pistetään nyt 60 000€ purjealukseen. Ennen upotettiin rahoja hölmösti sijoitettuun kunnallistekniikkaan, nyt pistetään lähivuosina lähes miljoona katulamppuihin. Kuulemma EU pakottaa! Siihenkö Kreikka kaatui, EU:n pakolla rakennettuihin katulamppuihin?

 No perseelleen meni ja näyttää menevän jatkossakin. Tuttu organisaatio suoltaa tuttua tulosta. Tulosta, joka uutisoidaan kasvun huipuksi, yrityselämän huipputietämykseksi ja onnistumisten seireenilauluksi. Mutta kuka uskoo? Uskooko kukaan sitä, että kulmakunnan suurimman kunnallisen tappion tehnyt organisaatio alkaa yhtä äkkiä tuottamaan voittoa? No harva siihen uskoo. Mutta jopa meikäläinen toivoo, että tämä synkkää tappiota tuottava organisaatio pääsi edes kerran nauttimaan sokean kanan kokemasta ahaa-elämyksestä. Siis elämyksestä minkä sokea kana tuntee löytäessään jyvän!

  Entäpä, jos kysyt? Saat vastaukseksi: KYSY JUMALALTA! Sinut haukutaan niin helvetin hölmöksi, ettei kysymyksiisi kannata vastata. Nyt näemme edessämme sen, kuka oli hölmö ja voimme kysyä uudestaan: Mihin tarpeeseen Tontonmäki rakennettiin. Missä ovat ne autotehtaan ulkomaalaiset työntekijät ja vuokralaisten legioonat, jotka puheiden mukaan jonottivat Tontonmäen vuokrataloja?

  Nytpä unohdin yhden jutun, meillä pitää olla positiivinen ja todeta vihellellen: Meni viime vuonna viisimiljoonaa euroa perseelleen, karsittiin paljon ja ihan perusjuttuja, mutta meillä menee silti hyvin. Ei saa kritisoida. Ei saa kysyä, se on negatiivista. Pitää löytää positiivisuutta ja löytyyhän sitä. Kaiken tämän tappion tehneen organisaation  johtaja-jepen palkkaa nostettiin. Sieltä löytyy kaupunkimme positiivisuus: YHDESTÄ PALKAN KOROTUKSESTA!

  Mikä on Suomen kallein ja huonoin vitsi? Se on Uudenkaupungin valtuusto! Sen päätökset maksoivat viisimiljoonaa euroa eikä yhdelläkään kaupunkilaisella ollut tehtyjen päätösten vuoksi hauskaa!

                                       MISTÄ MUSTAT TUHONVIESTIT TULEE?