Koulutuslautakunta ei tuhlannut esittelijän esittämään nimimuutokseen tonnia, vaan Kalannin koulu on edelleen Kalannin koulu. Onpahan hallituksellamme tonni enemmän, jos lähtevät ulkomaille Unkariin rypemään kuntalaisten rahoilla.

Lokalahden luokanopettajan viran täyttäminen näytti aluksi läpihuutojutulta, mutta onnistuttiinhan siihen tärväämään puolitoista tuntia - itsestään selvään asiaan. Ellei poliisi Virtanen olisi puuttunut asiaan jatkuisi erään hakijan mollaaminen vieläkin. Suljetun lippuäänestyksen jälkeen Virtasen kahdeksan vuoden määräaikauus päättyi äänin 7-4 - hän sai veemeinkin viran.

Lopuksi esittelijä ylisti hienoja hankesaavutuksia. Virkamiehille ehdotettiin kirjallista suitsutusta asian tiimoilta. Minä totesin, etten lähde mukaan moiseen ylistykseen, kun opetuspuoli on muuten kuralla. Lopuksi halusin lautakunnan jäävän keskustelemaan haastatteluissa ilmenneistä koulusektorin hämäryyksistä, mutta tämä ei kiinnostanut lautakuntaa - haluttiin kotio. Täytynee ottaa asia esille valtuustossa tai oikeusoppineen neuvomassa paremmassa paikassa.