Koulutuslautakunnan enemmistö halusi verrata rehtoritarjokkaita Kalannin perustettavaan yhtenäiskouluun. Tämä ei käynyt, sopiva kaveri täytyi valita ja niinkö vääryys valitsi kenties väärän rehtorin? Olen jopa itse joutunut selvittämään henkilöiden taustoja ja ihmetys sen kun kasvaa.

  Lautakunnalle puhuttiin koulutuksesta ja kokemuksesta. Valittu rehtori ei ole ollut päivääkään rehtorina ennen Ukiin tuloa. Hänen koulutuksensa jää jälkeen perusukilaisista rehtoreista. Ainoa mitä hän on tehnyt kyllästymiseen saakka löytyy hänen hokemastaan: Olen Yhtenäiskoulumies! Olen yhtenäiskoulumies!

  Valinnan jälkeen olen saanut kymmenä puheluja, kymmeniä sähköposteja ja istunut lukuisissa tilaisuuksissa selvittämässä ja kuulemassa YHTENÄISKOULUMIEHEN tempauksia. Viime viikolla alkoivat yhteydenotot kiihtyä ja seuraavassa eräs esimerkki:

"Kaiken yläpuolella on Napoleon, jonka  valta on kaikkivoipa ja hänen auringossaan paistattelevat hänen uskolliset alamaisensa.Koulussa on myös vararehtori, joka on valittu yksimielisesti äänestämällä demokraattisesti yhden ehdokkaan joukosta, tosin vaaleissa puolet äänistä meni ehdokkaille, jotka eivät olleet ehdokkainakaan.

Napoleon on kutsunut myös itselleen uskolliset vastuuopettajat, yhden kumpaankiin yksikköön. He ovat naisia, koska hoviin kuuluu naisten suloinen pyörintäja tirskunta. Lisäksi hovin lähimpiin henkilöihin kuuluu kaksi alakoulun opettajaa ja kaksi yläkoulun opettajaa, jotka tulevat toeuttamaan Napoleonin tahtoa ilman omien aivojensa käyttöä.

Lisäksi tarinaan kuuluu muutama liero ja kapinoivaa kansaa. Lopuksi toivottavasti hyvä voittaa ja Napoleon karkoitetaan ainakin kaupungin rajalle, mieluummin aisan päällä istuen, tervassa ja höyhenissä kieritettynä."

Meillä pitäisi olla kykyä muuttaa vääriä päätöksiä, jotka vieläpä on tehty väärin perustein. Nyt on kyse lapsistamme, joten päätöksenteon seurannan täytyisi olla eritysen tarkkaa! Ihmetyttää, ettei asia kiinnosta kuin muutamaa valtuutettua. Imatrat ja Sumatrat kierretään ja lystiä pidetään, mutta kukaan ei välitä lapsistamme. OVATKO HE  VAIN SÄÄSTÖKOHDE ja väline, joilla hyysätään KAVERIPIIRILLE TÖITÄ!

Kalannin koulun synkät sydeemit sopivat hyvin kuvioihimme, joissa sairaanhoitajat häärivät opettajina! Kohta valitaan koulupsykoloogia. Näinköhän siihenkin hommaan löytyy joku sopiva kaveri? Eikö putkiasenteja tai maalari olisi sopivan ennakoluuloton koulutus koulupsykologille? Entäpä verturinkuljettaja tai floristi? Tämä sopisi Ukin henkeen! Kaikkeen koulutuslautakunnan ylimääräiseen toimintaan olen osallistunut 100% aktiviteetilla. Mutta nyt sanon sen heti, että tuohon valintaprosessiin minä en lähde mukaan!

                      LOPUSSA PEPPANAKIN LÖYTÄÄ PAIKKANSA: