Otsikon sanoilla sivistyspalvelujohtajamme kuvasi osaa valtuutettuista. Ei mikään onnistunut sanavalinta, mutta kukaan kokouksessa eipuuttunut lausumaan, allekirjoittanutta oli ainoa poikkeus. Kuten jokunen jo tietääkin jatkoin keskustelua sivistyspalvelujohtajan kanssa vartti valtuustonistunnon jälkeen.

 Tapasimme SATTUMALTA kaupassa, jossa voimallisesti paheksuin hänen jokin joukkio -letkautusta. Sain vastaukseksi ettei hän tarkoittanut mitään pahaa eikä hän voinut kuvitellakkaan kenenkään tulkitsevan lausahdusta väheksymisenä. Kotvan juteltuamme sivistyspalvelujohtajan selitys tyydytti minua ja poistuimme tahoillemme!

  Ajattelin, että se siitä letkautuksesta. Toisin kävi, sillä useat valtuutetut ovat nostaneet asian esille. Tuntuu käsittämättöltä miksei kukaan puhunut silloin, kun sivistyspalvelujuohtaja oli paikalla?  Eikö tuo olisi ollut reilua ja tuloksellista asian kuntoon hoitamiseksi? Eikö koko asia ollut täysin marginaalinen, kun ajatellaan ko. valtuuston muita tapatumia?

  Paskat lentää ympäri lähiseutuja vaikka korkeammalta taholta on tullut selkeä käsky asian kuntoon saattamiseksi. Valvovaviranomainen peejiinä estää keskustelun. Kaupungin talous hakkaa joka päivä lähes 20 000€ miinusta. Vääryydellä ja valheilla tehtyä koulujenlopettamispäätöstä toteutetaan. Eikö tässä ole konkreettisia ja merkityksellisiä asioita, joihin puuttuminen olisi kuntalaisen kannalta hyödyllisempää kuin, virkamiehen lausuman, muutaman sanan paisuttelu!

  Seuraavassa tuulahdus nuoruusvuosilta, kun kevät illan päätteeksi vaelsi lumituiskussa Bakkenilta kotiin Kristianiaan. Aamulla juotiin kahvia Janis Joplinin ja Jim Morrisonin kanssa. Se oli sitä aikaa ja siitä maksetaan hintaa nyt. Mutta hetkeäkään en niistä päivistä vaihtaisi pois! Sopiikin Kim Larsenia mukaillen kysyä:

                    KUIS JATKETAAN MYÖ NU, SANO SE LILLE DU?!?