Yleensä aloitteeni syntyvät kaupunkilaisen yhteydenoton seurauksena. Tuolloin vien asian virkamiehelle, joka useimiten saa asian kuntoon ilman aloitetta. Joskus sovitaan virkamiehen kanssa, että aloitteella tuetaan asiaa.  Pidän myös jatkossa yhteyttä kaupunkilaiseen, kuka on antanut minulle asian eteenpäin vietäväksi. Minusta tämä on valtuutettuna toimimisen Antoisin osa.

  Joskus käy niin, että aloitteen joutuu tekemään vain siksi ettei esiin tuotu asia muuten etene. Tuolloin punnitaan se, kuinka vahvasti olet kaupunkilaisen asialla. Mikään ei ole hienompaa, kun saat aloitteen vuoksi osallesi pilkkaa, alhaisia syytöksiä, jopa taantumuksellinen valtakoneisto ryöpyttää sinua mediassa ja silti toimit sitkeästi kaupunkilaisten edusmiehenä.  Kun nämä kaupunkilaiset kiittävät ja rohkaisevat sinua taistelussasi oikean asian puolesta, saat voimaa ja jaksat loputtomiin.

 Itse huomasin tämän menneenä Jouluna. Paikallisen pahuuden pasuunan toitottaessa satanasta siinnyttä  manifestiaan, alkoivat lukuisat kaupunkilaiset kiittää minua ja toivotta niin jaksamista kuin Hyvää Joulua. Silloin huomasin etteivät saatanan synkimmät säkeet ja katalimmat juonetkaan voi pilata, rehellisellä asialla olevan, valtuutetun Joulua.

 Joskus aloitteita on pakko tehdä vaikka ne tuntuvat koomisilta. On ajateltava kaupungin imagoa! Kun ihmiset eivät hoida luottamustehtäviään asiallisesti ja vakavasti, on tähän puututtava heti! Miltä tuntuisi, jos valtakunnan media kertoisi meillä joidenkin luottamusolentojen kuittaavaan nukkumalla palkkionsa. Kaupungin imagon vuoksi nukkujat täytyy herättää aloitteella. Tietenkin he väittävät tällaisia aloitteita älyttömiksi, sillä kuka haluaisi untaan häirittävän!

                               Ei kai tässä tämän häävimpää: