Perussuomalaiset on toiminnaltaan varsin mystinen puolue. Nyt en tarkoita Soinin ja kumppaneiden kuvottavia säätiösuhmurointeja tai hänen nuolijoidensa siunaamaa vallilupausten syöntiä ja vuosisadan takinkääntöjen sarjaa! Myös paikallispolitiikassa persut kuuluivat ja kuuluvat aivan omaan sarjaansa. Kun muissa puolueissa ehdokas-asettelusta vastaavat kymmenet jäsenet, persuissa vajaa pikku-Fiatillinen tekee päätökset ketä hyväksytään puolueen ehdokaslistoille.


Persujen paikallisosastokuviot ovat jäänteitä puolueen minipuolueajoilta eli eduskuntavaaleissa toiseksi eniten kansanedustajapaikkoja keränneellä puolueella ei ole omaa paikallisosastoa Uudessakaupungissa, vaan täällä vaikuttaa Uudenkaupungin-Pyhärannan yhteinen puolueosasto, jonka neljä hallituksen jäsentä jakavat kuntavaaliehdokaspaikat. Kyseisen osaston hallituksen jäsenistä yksi tulee Pyhärannasta ja muut Uudestakaupungista. Nämä hallituksenjäsenet jakavat ehdokaspaikat siten, ettei vahingossakaan voi tulla muuhun tulokseen kuin siihen, että he pyrkivät turvaamaan oman läpimenonsa puolueen menestyksen kustannuksella.

Pyhärannassa persujen paikallisosaston hallituksen jäsen on yksin ehdolla ja vaaliliitossa toisen puolueen kanssa. Voisitteko kuvitella, että eduskuntavaaleissa persuja vähemmän paikkoja saaneet demarit tai kokoomus lähtisivät missään vaaleihin vain yhdellä ehdokkaalla ja vaaliliitossa kristillisten kanssa. Uudenkaupungin-Pyhärannan persuosaston toiminta vaikuttaa kaikessa kuvottavuudessaan härskiltä sulle-mulle pelipolitiikkalta, jossa puolueen ja ennen kaikkea oman kunnan etu jää härskin henkilökohtaisen eduntavoittelun jyräämäksi.

Puolueosaton hallitus täydentää itse itsensä, joten sinne eivät pääse esim. puolueen jäsenet eivätkä edes vaalien ääniharavat, jos hallituksen jäsenet torjuvat heidät turvatakseen omanasemansa puolueen paikalliskuvioissa.  Jottei puolue menetä kasvojaan ja viimeistäkin uskottavuuttaan, paikalliskihojen itsekkäiden pyrkimysten vuoksi, on persujen yläkerrasta tullut selkeät ohjeet kuntavaaliehdokkaiden vallinnasta. Sen mukaan ainoat esteet ehdokkaan hyväksymättä jättämiselle ovat vajaavaltaisuus, vakava rikostausta tai käsittelyssä oleva syyte vakavasta rikoksesta ja puolueen vastainen työ.

Käytännössä, jos persut nyt noudattaisivat omia sääntöjään, heidän täytyisi ottaa ehdokaslistalle kaikki tavalliset ei rikolliset halukkaat eikä ainoastaan hallitukselle ja sen sen jäsenten valtapyrkimyksille sopivat tuntemattomat nobody-ehdokkaat.  Kun vielä huomioidaan Uudenkaupungin-Pyhärannan perussuomalaisissa tapahtunut puolueen etua vahingoittanut härski oman edun tavoittelu, lienee selvää, että peluri hallituksenjäseniä ei voi asettaa ehdolle. Tämä edellyttää tietenkin sitä, että persut noudattavat omia sääntöjään!

p.s Minä en ole missään tapauksessa po. puolueen ehdokkaana. Olen ilmoittanut asian jo viime kesällä!

Uudenkaupungin persujen hallitus löytyy tästä klikkaamalla!
 
 

5 kommenttia:

 1. blank.gif

  Jo oli Sivallus!

  VastaaPoista
   
   
 2. blank.gif

  Äläs nyt, on Tuominen kännikala ystävänsä kanssa ehdokkaita haeskellut.

  VastaaPoista
   
   
 3. blank.gif

  Rehelliset perussuomalaiset hah. Ei kierompaa joutoporukkaa löydy.

  VastaaPoista
   
   
 4. blank.gif

  Persut on valtuuston turhin porukka. Yksi Wala vastaa kymmentä Nummea.

  VastaaPoista
   
   
 5. blank.gif

  Jo on persuilla ihmeelliset systeemit. SMP pysyy vallassa vielä vuonna 2500.