Neuvostoliitto pysyi kasassa tiedottamisella ja sitä tukevalla kyttäys- ja kurikulttuurilla. Kun valtaapitävät menettivät tiedotusmonopolin, rinnalle tuli videoita ja satelliittikanavia, kuri ja kontrolli eivät riittäneet pitämään kansaa kurissa. Nyt kansa näki, mitä muualla on tarjolla ja he kaatoivat valtakoneiston. Muistakaa Neuvostoliito halusi alkajaisiksi hyvää. Sanoma kristillisestä lähimmäisen rakkaudesta ja Ranskan vallankumouksen teesit vapaudesta, veljeydestä ja tasa-arvosta puettiin uuteen uskoon. 

  Entäpä Uusikaupunki? Samoin meilllä on kansaa hallittu valikoivin tiedotusviritelmin, onpa sopivista asioista vaiettu kokonaan ja välillä on herätetty tyhjästä hirveitä kansanliikkeitä, joiden jäsenniä ei löydy mistään. Näin meillä Uudessakaupungissa A.D. 2009! Neuvostoliitossa valta turmeli, aluksi vilpittömät, päättäjät. Meillä on turmeltu vallalla, sitä on käytetty härskisti pienen klikin etujen ajamiseksi. Meillä lähtökohtana on ollut itsekkyys ja pahuus!

  Olen tänään puhunut niin omien puoluekaverien kanssa, lisäksi juttukumppaneihini kuuluu Kokoomuksen edustajia, samoin Keskustapuolueen väkeä, kuten vasemmistoliittolaisia ja myös demareita. He ovat edellä kirjoitetusta kanssani samaa mieltä. Nyt verkkolehtemme ja blogit murtavat perinteisen median. Nyt katkeaa pahan selkäranka, viimeinkin koemme saman vapauden kuin neuvostoliittolaiset aikoinaan!

  Elämme Uudessakaupungissa polittisen kulttuurin muutosta. Edessä on vanhojen asioiden uudelleen arviointeja, luurankoja pullahtelee kaapeista, palikat etsivät paikkojaan ja roolit kaupungissamme tulevat muuttumaan. On kuitenkin vältettävä lynkkausmenttaliteettia ja syyllisjahtia sekä muistettava heidänkin olevan ihmisiä. Ottakaamme oppia Jeesuksesta, kuka sanoi ristillä: Isä anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät!

Hyvää Pääsiäistä!