Ensinnäkin olemme saaneet käsimme vasta kuntaliitosehdotuksen, jonka lähes jokainen taho on tyrmännyt onnettomana. Odottakkaamme, jos kaikki kääntyy piankin niin hyvin, että kuntauudistuksesta koituukin jotain yllättävän hyvää eli tämä rahat Kreikkaan Guggenheimeihin ja stadion remontteihin -hallitus kaatuu. Esitys on jo synnytysvaiheen osalta junttauksen huippu; sillä lehtitietojen mukaan, jopa syksyn vaaleja yritettiin siirtää kuntauudistuksen varmistamiseksi!

 Uudessakaupungissa kannattaa siis katsoa hissukseen miten homma etenee. Tämä jo sen vuoksi, että meillä on ihan oikeita konkreettisia ongelmia, kuten talous ja rapautuva opetustoimi. Talous on viipymättä saatava kuntoon. Tämä on tärkeää jopa mahdollista kuntaliitosta ajatellen. Naapurikunnissamme on toimittu järkevästi ja niiden talous on pistetty kuntoon. Tuskinpa he kiristivät vyötään vain siksi, että pääsevät maksamaan Uudekaupungin jättivelkoja 3 000€/asukas.

 Kaupungin toimien tarkastelu osoittaa entraus tarpeen virkakunnassamme. Meillä vain ani harvat asiat ovat loksahtaneet kohdalleen viime vuosina. Päättömän velkaantumisen ja miljoonien omaisuuden myynninluulisi näkyvän jotenkin kuntalaisten parantuneina palveluina tai pienennetyneenä verotaakkana. Mutta mitä vielä: veroja on korotettu, lapsilta on viety jopa koulut,  tutkimusten mukaan opetuksen taso on romahtanut, kaavoitus on mennyt poskelleen ja taloja on  tehty sinne, missä kukaan ei halua asua, entä terveyspalvelut? UHH.. Kerrassaan hirvittävää jälkeä, jossa ei toteudu lain vaatima toiminta kunnan tai sen asukkaiden parahaaksi.

On siis otettava poroa pallesta puraistava kunnolla. Muuten töppäilyt lisääntyvät ja käyvät kuntalaiselle entistä kalliimmaksi. Meidän on  kyettävä kohottamaan virkakuntamme tasoa. Tokihan he ovat yrittäneet ja saaneet jopa kavereiltaan yrittäjäpalkintoja. Se vaan on kuntalaisen kannalta ihan sama, vaikka joku yrittäisi kuinka sinnikkäästi ja paljon, jos onnistumisesta ei ole toivoakaan. On siis kunnan ja sen asukkaiden etu kohottaa virkakuntamme tasoa. Tämä on myös kuntaliitosta ajatellen välttämätöntä, sillä liittyminen tapahtuu aina isompaan kuntaan ja tämän isomman kunnan virkahenkilöistä muodostuu uuden kunnan virkaeliiti. Nykytyylillä nykyinen virkakoneisto upottaa Uudenkaupungin ohella koko Vakka-Suomen, jos kuntallitos sattuu kohdallemme.