Maija Ala-Jääski kirjoittaa oivan oivalluksen. Mikäli Saab saataisiin suomalaiseen omistukseen, se takaisi parhaiten tuon alan kehityksen kulmakunnillamme. Mielestäni vielä parempaa ja realistesampaa olisi Suomen ja Ruotsin yhteistoimet Saabin pelastamiseksi. Mikäli Saab häviää, ei jäljelle jää yhtään pohjoismaista henkilöautomerkkiä.

  Meidän olomme ovat erittäin haasteelliset sähkökäyttöisillä tuotteille: on kylmää ja kosteaa, joskus molmepia. Tuolta pohjalta ja olemassa olevalla tiedolla pystyisimme varmaankin kehittämään jotain merkittävää, mikä kelpaisi muuallekin. Onhan Saabilla jo oma imagonsa ympäri maailma. Tätä todistaa jo auton esiintyminen elokuvissa, sillä harvemmin ajavat tällaiset tavalliset tyypit. Nyt syntyvät ne innovaatiot, joilla tehdään huomisen busines. Auttaisiko pohjoimaalainen Saab innovaatioiden realisoimisessa työpaikoiksi?

  Saabin omistuksen kautta saisimme uskoa oman tellisuuden tulevaisuuteen. Nyt olisi lisäksi sopiva aika hankkia takaisin sitä yritystoimintaa, mikä hetken huumassa myytiin maaiman sijoitusjepeille. Onhan järkevämpää sijoittaa myös autoihin, niiden kehittelyyn eikä lähes pelkästään pääkaupunkiseudun liikennejärjestelyihin.