Kouluverkkotilaisuus poiki ensinnäkin onnettoman, tilaustyön tuoloshakuisesti valmistetun, kyläkoulujen ja Seikowin teurastuskonsultoinnin. Onneksi kuntalaiset esittivät vahvoja argumentteja pienten opinahjojen puolesta. Itse päälle päsmärit eli hallituksen ykköspolitikot loistivat joko hiljaisuudellaan, poissalollaan tai lopuksi syyttäen muita irtopisteiden keräämisestä. Syytteen kohteena olivat suunsa aukaiseet valtuutetut: Johanna Ruoranen, Rainer Tähtinen ja allekirjoittanut.

  Jos olet hiljaa, saat paskahousun maineen! Jos puhut, olet aina äänessä ja irtopisteiden kerääjä. Nestorit eivät onneksi jaa mitään pisteitä, joten se siitä. Huomenna homma jatkuu Kalannissa!

  Mielestäni hälyyttävin skenaario oli Pohitullin koulun kunto: katto vuotaa, seinistä tuulee ja hometta löytyy. Rakennukselle povattiin hirveää remonttia, puhuttiin jopa kymmenistämiljoonista euroista. Koulun ongelma-argumentteja tarjottiin korkealle virkamiehille, mutta moiset paperit eivät häntä kiinnostaneet! Hän vastasi insinöörin kertoneen kaiken olevan kunnossa.... Toivottavasti ei samassa kunnossa kuin kaatopaikka!

  Entäpä, jos kaikki kyläkoulut lopetetaan, myydän eteenpäin ja oppilaat keskitetään Pohitulliin. Ajatelkaapa, mikäli Pohitullista löytyykin pöpöjen armeija, joka häätää niin lapset kuin henkilökunnan evakkoon. Mihin väki siirtyy? Ostetaanko myydyt koulut takaisin?  Vai perustetaanko, kaupunki vetoinen, kouluhalliyhtiö, joka kaupungin takauksella rakentaa maailman ensimmäisen hallikoulun?