Huhut jyräävät koulujemme ympärillä. Viimeisimmän mukaan Pohitullin katto vuotaa kuin härän kurkku ja lapset saavat väistellä ämpäreitä. Varmistin tämän huhun tutuilta talon opettajilta. He kumosivat väittämän ämpäreiden osalta eikä vuodoistakaan ollut tietoa.

   Toinen Pohitullin huhu kertoo, jotta siellä epäpätevien ns. opettajien komppania jyrää yli pätevien armeijan. Erityisen voimakas pätevien opettajien puute on erityisoppimisen resurssikeskuksessa. Vaikka nyt olisi tarjolla päteviä opettajia, heitä ei kuitenkaan tehtäviin valita. Ainahan on huhuttu kolmen koplan hallitsevan ikvisiitiomaisin ottein koulujamme, ilmeisesti sama, kaveruus ennen pätevyyttä linja, jatkuu läpi toiminta sektorin.

   Väitetäänpä Pohitullissa valitun opettajaksi sairaanhoitajan. Tämän sairaanhoitajan puoliso toimii opettajana ja, yllätys yllätys, hänkin on koulutukseltaan sairaanhoitaja. Onko jälkimmäisen valinnassa ratkaissut kaveruus vai joku muu? Sitä ei tiedä kuin piru; mutta tuskinpa ainakaan se on haitannut , että opettajaksi valittu sairaanhoitaja on myös kaupunginvaltuutettu!

   Mielestäni, nyt pitäisi tarkkaan katsoa ns. ylimääräisiksi jäävät pätevät opettajat, ennen kuin töitä jaellaan epäpäteville. Eikö koulutus ole yksi peruskriteeri opettajan valinnassa? Eikö opettajat ole lapsia varten eikä toisin päin?  Onko tälläistä systeemiä pyörittävä tyyppi itse pätevä työhönsä? Ilman hyvää ja tyydyttävää selitystä, hän ei sitä ole!

   Huuhuu: tällä Männäisten vanha koulu! Siellä tehdään kevyttä pintaremonttia, näin minua on valistettu. Mutta rakentamisesta jotain tietävät, väittävät vanhaan kouluun uppoavan satojatuhansia euroja. Meneekö koulujen lopetuksesta tulevat "näennäissäätöt" kymmeniä vuosia tyhjänä olleen rakennuksen entraukseen? Onko tässä mitään järkeä, jos samalla käyttämättömiksi jää hyviä kouluja?

   Tässä kaupungissa eletään avoimuuden hengessä, joten meidän täytyy kyetä keskustelemaan asioista jo huhuastella. Jos keskustelu jää onnettoman hallinon tuottaman esittelyn varaan, voimme todeta olevamme päätöksisääme lantin heittäjiä. Ja tuon lantin molemmat puolet ovat samoja eli vääriä!

                                          NÄIN SE MENI: