Se tiedetään, että kaupungintalous on hoidettu kuralle. Ketään ei kuitenkaan näytä kiinnostavan se, miten tähän tilanteeseen on ajauduttu? Kouluista säästetään 600 000€, sen perään jotkut huutavat, mutta miksi? Miksi säästetään? Eihän näin kuuluu toimia, pitäisi ottaa selville se, missä palvelujen tuotanto tapahtuu liian kalliisti.

   Jos säästetään, täytyy se aoittaa ns. ei-lakisääteisistä palveluista. Jo näiden haihatteluiden karsinnalla säästyisi satojatuhansia, jopa toista miljoonaa euroa. Entä hallinnon tehostaminen? Selityksen mukaan meillä se on lähes 1,5 milj.€ metsässä. Onko siitä puhuttu? Ei sanakaan. Entä konsulttiselvitys niille hallintokunnille, missä ei pysytä budjetissa, onko ruhdytty toimiin. Ei ole tehty mitään, paitsi vaadittu alibudjetointia!

   Pöyristyttävää toimintaa! Kerrassaan posketonta. Sopii kysyä, kuinka paljon nykytyylillä voidaan kupata kouluja? Tällä menolla ensi vuonna lähtevät Kalannin Koulu, Lokalahti ja Pyhämaa! Kaikki vaikuttaa kaikkeen, joten nyt täytyy todellakin etsiä ongelman syvintä syytä eli organisaatiomme tuottaman tappion aiheuttajia!