Virkamiehen tehtäviin kuuluu niin asioiden valmistelu kuin toteutus. Kuten Harton blogista käy ilmi, mitään esitys monopolia ei virkamiehellä kuitenkaan ole. Periaate on siis se: VIRKAMIES VOI ESITTÄÄ, MITÄ TAHANSA ja LUOTTAMUSMIEHET PÄÄTTÄÄ; MITÄ TAHANSA!

  Meillä ongelma on esittelytyön laatu ja asioiden markkinointi luottamusmiehille! Lyhyessä ajassa valtuustoon on putkahtanut kolme asiaa, jotka muuttuivat esittelyn jälkeen  kovin erilaisiksi. Esim. Lokalahden legendaariset tonttikaupat.

  Jos valtuusto äänestää kyllä, siinä uskossa, että myydylle maalle rakennetaan 10 omakotitaloa sekä kunnallistekniikkkaa ja toteutuma onkin viisi kesämökkiä. Tuolloin voi perustellusti kysellä joko esitys- tai lukutaidon perään.

  Mikäli tuollainen esittelykultuuri jatkuu, on valtuuston jollain tavoin puututtava esitteljöihin työhön. Onhan vähintäänkin kornia, jos esitetyt asiat eivät pidä kutia ja luottamusmiesten rooliksi jää selittely. Tämä vesittää koko päätöksenteon ja antaa koomisen kuvan demokratiamme toimimisesta!