Uudestakaupungista löytyy yksi yllättävä ja suuri onnistuja eli Teatterimme. Se vetää väkeä kuin hunajakulho kimalaisia. Teatterinjohtaja Luolamaa on löytänyt oikeat näytelmät ja tekijät; eikä hänen omia ohjauksiakaan voi missään oloissa väheksyä. Teatteristamme syntyy pikkuhiljaa käsite. Yhä kauempaa ja kauempaa saapuvat näytelmiemme katsojat!

   Onnistuukohan kaupunkimme pitämään Luolamaan täällä, tekijämiehellä lienee rutkasti kysyntää. Käykö hänen, kuten Heli Laaksosen kohdalla, että tekijän arvo huomataan liian myöhään. Toivottavasti tällä kertaa järki voittaa ja Luolamaan työ noterataan niin, että mies saadaan jäämään tänne!

   Suomen matkailun surullisimmat sivut lienee kirjoitettu Uudessakaupungissa. Suomen ensimmäinen bussimatka, mikä suuntasi Uudestakaupungista Turkuun, hyytyi Vironkallion vuoristoon auton moottorin lauettua. On toki iloisia onnistumisiakin, kuten Rairanta ja viime kesänä valtakunnan julkisuuteen noussut Haidus.

   Entäpä teatteri-matkailu Uuteenkaupunkiin? Löytyisikö järkeä, jos tarjoaisimme turisteille muutamaa näytelmää päivittäin? Aamupäivällä esitettäisiin lastennäytelmiä, nukketeatteria ja illalla Heli Laaksosen näytelmiä! Samaan markkinointipakettiin ympättäisiin golf ja hiihtoputkikin jne., näin koko perheelle tarjottaisiin jotain erilaista!

  Olisikohan edellämainitussa ideaa? Eiköhän homma taatusti onnistuisi, jos asialle valjastettaisiin turkulainen mainostoimisto! Tässä idea virkamiehille ensi kesän matkailuun tai ainakin kesään 2666!