Päätöksentekoelin hyväksyy tärkeänä, kuinka hommat pannaan hakuun. Näillä eväillä pistetään hakuilmoituksia lehtiin ja alkaa valtava valintaluruljanssi. Ihmisiä haatetellaan, jotta päätöksetekoelimelle esitettäisiin parhaat hakijat lopllista ratkaisua varten. Näin homman kuuluu kulkea ja niihinhän se kulkeekin - VAAN EIPÄ KULJE MEILLÄ!

Meillä jo kesken haastattelukierroksia  jakaa erään  yksikön pomo töitä, joihin on merkitty tekijöiksi hakijoita. Kun tämä herättää ihmetystä ja kysymyksiä, asia leviää julkisuuteen ja minultakin kysytään, kolmen henkilön voimin, homman etenemisen tyylikkyyttä ja laillisuutta. Yleisesti ihmetellään eniten sitä, kuinka ihmisille voidaan jakaa tehtäviä ennen kuin heidät on edes valittu tehtävään?

Kun asia saa julkisuutta, kerää yksikön pomo työntekijät kokoon ja kysyy: KUKA SE OLI? KUKA VUOTI? Tämä on totta ja tämän päivän arkipäivää MEILLÄ! Sopiikin kysyä: Miksi päättäväelin kokoontuu ja haastatteluja pidetään, jos niillä ei ole mitään virkaa? Eikö asia ole juuri näin, jos työtehtäviä jaetaan jo silloin, kun kaikkia kandidaatteja ei ole edes vielä haastateltu tai tehtävän suorittajia ole tehtäviinsä valittu.