Persut on nuori puolue, siksi touhu on hapuilevaa ja toiminta etsii uomiaan tai peräti hautaansa.  Muissa puoluiessa liitytään ensin paikallisjärjestöön ja sitten puolueeseen. Persuilla homma on sekaisin, siellä voit liittyä puolueeseen vaikka et ole paikallisjärjestön jäsen. Vaikka olet puolueen jäsen sinua ei silti tarvitse  hyväksyä paikallisjärjestöön. Tämä kuvio pitää huolen siitä, että paikallisjärjestön valtarypäs voi pysyä sätkynukkeineen vallassa. Vallan säilymisen takia meitäkään ei hyväksytty paikallisjärjestöön.

 
Persujen kokemattomuus näkyy myös siinä, että paikallisorganisaatio ei toimi mitenkään, se ei edes pyri kasvamaan. Muualla kokokoukset ovat avoimia, mutta meillä kokouksista tietävät vain sisäpiiriläiset. Sinäänsä koomista on se, että olen saanut selkeää tukea toiminnallemme muualta ja olen jopa ollut kutsuttuna muiden puolueosastojen kokouksissa.  Näissä on annettu avoimesti tukea Raken, Juhan ja minun toiminnalleni valtuustossa. Samalla Nummen kieroilu, sanojen syönti ja muutamien napapolitikkojen ja kaupunginjohtajan ällöttävä nuoleskelu on tuomittu.
 
Nummen kieroilu ja vaalilupausten törkeä syönti välitettiin lähiseudun persujen toimesta puoluetoimistoon asti. Lohimies ja minä olimme olleet myös yhteydessä puoluetoimistoon, mutta me haimme sopua. Halusimme jonkun mahtikäskyllä komentavan nummilaiset samaan pöytään kanssamme tai antamaan meille oikeuden oman puolueosaston perustamiseksi. Kaksi vuotta meni, soiteltiin kymmeniä puheluja, mutta mitään tapahtunut. Kerran kokoukseemme saapui piirinpuheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, vaan nummilaisia ei näkynyt paikalla, joten sekin jäi siihen. Sopua on yritetty saada aikaan, mutta edes puheyhteyttä ei ole syntynyt.
 
 Naapuriosastojen jäsenet ottivat yhteyttä puoluetoimistoon, kun lähettämiäni jäsenhakemuksia alkoi hukkua. Samassa nipussa lähetetyistä hakemuksista kaksi katosi, mutta yksi saapui puoluehallituksen kokoukseen. Kadonneet olivat näkyvien paikallisten vaikuttajien hakemuksia. Tätä ihmeteltiin ja tästä puoluetoimistoon soitettiin, mutta siellä otettiin vaieten kantaa nummilaisten puolesta. Taas kerran nummilaiset olivat toimillaan estäneet puolueen toiminnan kehittymisen.
 
Yleensä puolueisiin ei hyväksytä henkilöitä jäseniksi, jos hakijat ovat rikollisia. Tästä nousi melkoinen kohu, kun eräs vasemmistopuolue ei hyväksynyt hakijaa jäseneksi tämän rikoksiin vedoten. Meidän puolueorganisaatio ei hyväksynyt kahta valtuustoryhmän jäsentä puoleen jäseniksi. Puolue kohtelee, edellisen perusteella, uusikaupunkilaisia hakijoita kuin rikollisia. Tätä minä en sulattanut enkä voi sulattaa ja ilmoitin puolesihteerille, että minulla ei ole enää mitään tekemistä tämän puolueen kanssa.
 
                             SARVIKUONOJEN PUOLUE, MUTTA NE HÄVIÄÄ......