Helposti kritisoimme kuntamme palveluja tehottomiksi ja kohtuuttoman hinnakkaiksi!. Kunnan työpaikkoja pidetään niin varmoina, ettei niistä lennä kuin juomalla ulos. Mikä on se huono kunnallinen palvelu, joka mättää? Ketään ei jätetä tielle kuolemaan? Lumet aurataan? Lapsilla on leikki- ja liikuntapaikkoja? Kukkaistutukset ovat tyylikkäitä?

  Ainakin tälläinen harmaa keskivertokuntalainen saa palvelunsa ja varsin tyylikkäästi. Tietenkin syrjemmällä asuvien täytyy siirtyä keskustaan saavuttaakseen, itse rahoittamansa, kunnan palvelut! Selittyykö koko maamme rojahtanut kilpailukyky älyttömän kalliilla kukkaistutuksilla tai lumen kuskauksella jne.? Enpä ihan usko tuonohon.

  Miten on? Onko valtion hallintomme tehokasta? Löytyykö siltä suunnalta entrattavaa. On jo löytynyt: esim. puolet maamme varuskunnista on lakkautettu. Tämä on hyvä osoitus siitä, kuinka valtion toimintoja ajetaan alas. Se tapahtuu aina pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Samalla cityhemmot saavat upottaa rahoja destioissa ja vastaavissa. Pääkaupunkiin tehdään melkoisia hankkeita koko valtakunnasta kerätyillä verovaroilla: Musiikkitalo, metron laajennus, tiehankkeet, satamat jne.

  Entäpä yksityinen palvelusektori? Vakuutusyhtiöt eivät tuota käytännössä mitään. Markkinoivat hätävaraa, joista osa on lakisääteisiä eli pakollisia vakuutuksia  esim. yrittäjille! Kaikki tietävät, että tavallisen ihmisen vakuutukset ovat saman hintaisia, vertailitpa niitä, kuinka paljon tahansa, eri yhtiöiden kesken. Tarvitaanko kymmentä tuhansien ihmisten organisaatiota tarjoamaan samaan hintaa sama palvelu? Vielä enemmän tämä ihmetyttää, kun muistaan yhteiskunnan takaavan sen ettei kukaan jää ongelmineen oman onnensa nojaan.

  Vakuutuskauppa perustuu tavallaan pelotteluun ja toisen hädällä hyötymiseen. Entäpä kunnalliset terveyspalvelut ja onko niitä edes kohta jäljellä? Kauhuskenaariot leijuvat julkisen terveydenhuollon yllä. Samalla lääkärifirmat valtaavat julkisen sektorin. Samat lääkärit tulevat takaisin, tietenkin paluu ta tapahtuu rutkasti paremmalla palkalla ja osonkituloja keräten?

   Kuinkas se käy, että Uudessakaupungissa, Mikkelissä, Oulussa, Siilinjärvellä jne. jätkä kolaa lunta nälkäpalkalla ja joku pääkaupunkiseudulla vetää tästä miljoona osingot? Onko oikein, että joku sijoittajajuppi tekee mahtavaa tiliä sillä, että tuhannet joutuvat mättämään käsin lunta jonkun Oyj:n palveluksessa?

   Kun puhumme kuntama onnettomasta toiminnasta, olisiko sen sijaan paikallaan tarkastella asioita toisella tavalla. Jospa kaikki Suomen kunnat liittyisivät yhteen ja vaatisivat itselleen niitä varoja, jotka täältä ulosmitataan ja upotetaan kauas muualle - aina kaukaisiin veroparatiiseihin saakka. Nyt toimimme nöyrästi ja ajamme, toisiamme sättien, alas palveluitamme. Kukahan tälle nauraa ja mitä tekevät maakuntien kansanedustajat Arkadian mäellä? Onko riitamme tarkoituksella muualta ohjattua?

             Kuules ystäväiseni: Niin se aika kuluu ja kaikki on elistä paremmin vai..?

                    Eilen oli kaikilla töitä ja palkallakin sai jotain entä demokratia..?