Viimeinkin löytyy yhteistyötä seudun satamien välillä. Olemme päässeet mukaan vain 25 000€:lla. Isoissa ympyröissä pääsemme loistavasti maailman markkinoille tarjoamaan kaupunkimme loistavaa sijaintia ja logistista ylivoimaa. Satamakaupungit keräävät maailmalta yhdessä ison potin, joka jaetaan oasallistuien kesken. Tarvitsemme osaava henkilöstöä niin eilinkeinoelämää kuin maailman kauppaa tuntevia osaajia. He tekevät tuosta 25 000€:sta sijoituksen, joka kasvaa huimaa korkoa ja nostaa Uudenkaupungin talouden!

  Mahdollisuuksiamme ei voi vähätellä, mutta kuinka on osaajien laita? Löytyykö meiltä sitoutunutta, näytöt antanutta tahoa, jolle ei potista pelattaessa jää mustaa pekkaa käteen? Tämä on suuri ongelmamme, kun haluamme varmitua hankkeen kannattavuudesta. Olsiko siis parempi jäädä sivusta katsojaksi eikä heittä vuosittain 25 000 € ammattipelurien pottiin?

  Onko tilanteemme sama kuin kuvitteellisessa formulatallissa, jossa on ylivoimainen voittaja auto, mutta kaksi, jatkuvasti päissään olevaa, kuskia? Jos näillä kuskeilla ei ole muuta näyttöä kuin rattiin nukahtaminen tai ensimmäisessä mutkassa ulosajo, ei voittaja autosta ole pienitäkään riemua.

  Jos vielä olemme varsin ahtaalla, kannattaako 25 000 € sijoittaa niin, että jo päätöstä tehdessä voi todeta: SINNE MENI EIKÄ TAKAISIN TULE! Kannattaako moiseen, lähes varmaan epäonnistumseen, sitoutua 25 000€/vuosi? Voihan joku sanoa summan olevan olemattoman pieni ja sitähän se eittämättä on, jos "peruspersnetto" on jokatapauksessa 20 000€/päivä!

                 KUNNAN PERUSTEHTÄVÄ JA PÄÄTTÄJÄN ARVOT: