Lähinnä Tekla on saanut julkisuutta hämrien toimintametodiensa vuoksi. Koulutuslautakunnasta löytyvät myös omat erikoisuutensa, jotka poikkeavat melkoisesti Teklan tohelluksesta.

  Koulutuslautakunta kouluttaa jäseniään. Eikä kyseessä ole mikään esittelevän virkamiehen manipulointivartti vaan estraadille marssitetaan alan ammattilaisia niin meiltä kuin muualta. Tiistaina lautakuntaa perehdytti työhönsä koulukuraattori, psykologi, psykiatri ja siivouspäälikkö!

  Esille tuli melkoisen mielenkiintoista tietoa ja lautakuntalaiset saivat ammattilaisten vastauksia. Nostan hattua sivistyspalvelujohtajallemme, hänellä riittää harrastusta asioiden valmisteluun. Luonnollisesti kokoukset pakkaavat, tällä tyylillä, venymään, mutta ilman tuota tietoa ei voi tehdä päätöksiä. Näilä eväillä mennään neljä vuotta, joten koulutus on perusteltua ja pitkittynyt kokous onkin enemmän sijoitusta tulevaisuuteen.

  Ikävää viimeisessä koulutuslautakunnan kokouksessa oli puheenjohtajan käytös. Kun psykiatri sanoi suomalaisen koulujärjestelmän hyväksyvän Kauhajoen ja Jokelan kaltaiset draagiset tapahtumat, alkoi käsiä nousta pystyyn. Kuitenkin puheenjohtaja pani stopin keskustelulle vedoten kiireeseen. Kotvan kuluttua  pj, jaksoi lässyttää siivouspäälikön kanssa työntekijöiden iästä, ihme ettei udellet kuinka monta vasenkätistä siivoojaa löytyy kaupungista.

  Ehkä pj. ei ole kiinnostunut asioista tai ei ymmärrä niitä. Ehkäpä kykypuolueessa voitaisiin hiukan pohtia paikanjako periaatteita. Kokoomuksesta löytyy hyvää ja jämälkkää väkeä eikä tarvise mennä edes koulutuslautakunnan ulkopuolelle hakemaan parempaa vaihtoehtoa pj:lle.

  Lautkunnan kannalta löpsö, kuhnuri-kaliperin, puheenjohtaja on tietenkin hyvä, kuitenkin hänen olisi hyvä kunnioittaa asioiden tärkeysjärjestystä. Jos sama toistuu, saattaa varapuheenjohtaja astua estradille. Ai, että kuinka? Jos entinen, jää lähtee puolet lautakunnasta ulos ja kokous loppuu siihen! Tästä luovasta vaihtoehdosta on jo keskusteltu.