Valtuustossa esitettiin ryhmäpuheenvuorot budjetin tiimoilta. Omaamme en lähde arvioimaan, sen voi jokainen lukea itse Raken blogista. Mielestäni kaksi erottui joukosta: Vasemmistoliiton esitys oli hyvä ja ajatuksella tehty; sen sijaan Demarien vastaavaa pidän pakkopullan tasoisena limbona. Muut sijoittuvat tähän väliin. Jokainen voi muodostaa näistä oman kantansa, kun ne pian median välityksellä putkahtavat julkisuuteen.

 Säästöjen sivussa esiin nostettu varhaiskasvatuksen siirto sivistyspalvelukeskukseen ihmetyttää minua. Kaupungin talous on niin huonossa jamassa, jotta siihen pitäisi pistää kaikki aktiviteetti eikä mihinkään toisarvoiseen hallintoräpeltämiseen. Ensimmäiseksi täytyisi puuttua terveyskeskuksen ruhtinaallisiin palkkoihin ja vajaalla teholla toimimiseen.

 Varhaiskasvatuksen siirrossa haiskahtaa puhdas politikointi, sillä asian viime käsittelystä on aikaa vain vuosi. Lisäksi pitää muista ketkä vetevivät ja kenet  väärentämisestä oikeuteen. Ketä syytettiin julkisuudessa luottamusmiesten halveksimisesta ja epäsopivasta käytöksestä? Ketä haukuttiin valehtelijaksi Männäisten kouluremontin perustelujen osalta? Ketä on määrätyiltä tahoilta arvosteltu koko mennyt vuosi?

 Nyt tämä, muutama kuukausi sitten, onneton virkamies saa, entisten arvostelijoidensa taholta, lisää vastuuta ja varmaankin myös mojovan lisän palkkaansa! Käsittämätöntä ailahtelua ja takin kääntöä ellei samalla kaavailla viran pitämistä avoimeen hakuun. Tähänkin lienee perusteet hallintokunnan laajetessa.

 Saas nähdä mikä tämänkin homman motiivi loppujen lopuksi on. Kunhan lapset eivät olisi eräille valtuutetuille pelkkä pelinappula. Näinhän oli asia jo Lahden, Pohjoiskulman ja Hallun koulujen osalta. Neljä, niin hurskasta nimeä, puuttui Veli-Matti Virtasen aloitteesta. Nämä nimet paperissa, kaupunki olisi selvinnyt satojatuhansia euroja halvemmalla ja em. kolme koulua olisi vielä käytössä.