Naantalin seminaarissa kamreeri esitti taulukoita ja lukuja. Kritisoin hänen ylimalkaista vastaustaan valtuutettu Rainer Tähtiselle. Esitetyt luvut eivät kuulemma merkinneet mitään. Ihmettelin tätä esitystä ja tapahtunutta. Nyt osaan yhdistää asiat. Ennen R Tähtisen kysymyksiä kamreerimme pyrki avaamaan kaupunkimme onnetonta taloudellista tilaa ja laman syvyyttä. Hänen esitys tyrmättiin ja sanomisia vähäteltiin väittämällä, että olemme pahemmastakin selvinneet!

  Nyt, Aluesanomien ja Uudekaupungin Sanomien pääjuttujen jälkeen, oivallan, jos kamreeri olisi avoimesti saanut puhua, olisi kaupunkimme surullinen tila selvinnyt jo tuolloin. Ongelma on ollut tiedossa lähes puolitoista vuotta. Sitä ei ole pyritty ratkaisemaan vaan se on sopivalla Joukolla salattu. Eikä pelkästään salattu vaan synkistä asioista on annettu väärä ja jopa positiivinen kuva: Ei mitään hätää, olemme uusi Nokia -tyyliin.

  Menneen puolentoista vuoden alku taipalella tuli naljailtua kasöörimme toimia. Nyt, kun palapelin tämä osa on valmis, pyydän häneltä nöyrästi anteeksi antamaani aiheetonta kritiikiä. Jatkossa toivon kaupunkimme toimiin todellista avoimuutta, sillä ilman sitä olemme totaalisesti hukassa ja keskitymme ongelman ratkaisun sijasta pimeässä hapuiluun.

  Miksi valtuutettujen täytyy lukea tämän tason uutiset lehdestä? Jos hallinto on näin metsässä, täytyy valtuusto kutsua ylimääräiseen istuntoon. Taloustilanteesta tiedottaminen kuvaa parhaiten sitä väheksyntää, minkä kohteeksi valtuusto on joutunut. Tämän väheksynnän arkkitehtina voidaan pitää löpsöä ja hyvä uskoista koohoon enemmistöä.

  Nyt yhden sun toisen on syytä pysähtyä ja rehellisesti pohtia kykyjään oikaistaessa kaupunkimme vakavaa tilaa. Ensin osaamattomien on annettava tehdä oma ratkasunsa ja kenties väistyä pätevämpien edestä. Se lienee nyt selvä viimeisimmällekin kumileimasimelle, että TÄMÄ MENO JA USKON VARASSA ELÄMINEN EI VOI JATKUA!

  Ehdotan rauhallista pohdintaviikkoa ja tämän jälkeen on syytä ryhtyä harkittuihin, ripeisiin toimiin. Homman ollessa näin, se kustantaa 20 000€ päivä enemmän kuin verrokkikunnissa.Kaikkia osaajia tarvitaan kaupunkimme pelastusoperaatioon .

  Vaikka luottamus joihinkin tyyppeihin ja heidän osaamiseensa on mennyt, yritetään rahoittua ja antaa heidän tehdä tilaa seuraajilleen. Nyt on maksettu liian kallit oppirahat, ettei enää centtiäkään. Muistakaa myös se, että jos ja kun tästä selvitään, olemme todella vahvoja. Kokemus kasvattaa.

  Eilen sain yhden uhkailusoiton virkamieheltä, kommenteissa Harto ja minä jouduimme henkilökohtaisen solvauksen kohteeksi, nyt tämä saa riittää. Jos täällä esitetään mielipiteitä nimellä, niin nimettömät kommentoikoot asioita eikä kommetoijien persoonaa tai lähipiiriä. Muutamat ip-osoitteet on jo pantu roskapostilistalle ja tarpeen vaatiessa sama linja jatkuu. Ollaan kärkkäitä ja sarkastisia, puretaan tunteita, mutta vältetään alatyylisyys ja oleminen alhaismpien Joukossa!

                     JOSKUS TUNTUU TÄLTÄ JA VARSINKIN NYT: