Suomi elää monen perusteollisuutensa osalta jälkiteollista aikaa. Tekstiiliteollisuus on poistunut maastamme lähes kokonaan, samoin elektroniikkateollisuutemme hävisi kuin mahakaasu Kalahariin. Saman kohtalon edessä keikkuvat niin metsä- kuin metalliteollisuutemme.

 Jos täällä työntekijä haluaa ajella autolla, asustella lämmitetyssä talossa ja vieläpä syödä lihaa päivittäin, miksi teettää töitä hänellä, kun toisaalla kulho riisiä riittä päivän kulutusjuhlaksi. Kun tekemisen lisäksi, suunnittelukin onnistuu riisikulhon hinnalla, olemme lirissä, ellemme pysty parempaan tai opettele elämään riisikulhollisella.

  Tässä ei säätelytalous auta, jos ei ole valuuttaa millä säädellä, jos ei ole yrityksiä verotettavaksi, jos omistajat ovat painuneet veroparatiiseihin. Mitkä siis ovat valtion takuut toiselle valtiolle? Verotusoikeus! Entäpä, jos ei ole, mitä verottaa? No maahan aina kelpaa; haluatko palan Irlantia entä Kreikkaa tai Espanjaa. Entä, kun Suomi velkaantuu ja velkoja on kenties Venäjä? Riittääkö Porkkalanniemi vai meneekö  Imatra ja Lappeenranta?

  USA on koko sopan alullepanija ja sen suurin keittäjä. Siellä valtio huseeraa niin teollisuuden kuin rahoitusmaailman taustalla. Koko touhu on kuin Pohjois-Koreassa. Nyt USA:ssa seurataan Idi Aminin talousoppeja Ugandasta: SETELIELVYTYS!!! Jotta markkinoilla saataisiin rahaa, painetaan sitä koko ajan lisää. Jossain vaiheessa se muuttuu pelkäksi paperiksi, kuten Ugandassakin kävi. Samalla jenkit huutavat Kiinaa revalvoimaan. Mutta eihän Kiina revalvoi, ei Intia, ei Brasilia jne.

  Maailman meno on sellaista, että talouden ja teollisuuden navat USA ja Eurooppa menettävät asemansa. Ainoastaan Venäjä heiluu eteenpäin muita luonnonvaroillaan kupaten. Siinä länsimaisuuden viimeinen menestyvä linnake: VENÄJÄ! No ehkä Sveitsi, Itävalta, Norja ja Ruotsi??

  Jos joku vielä väittää, että mikään ei vaikuta meihin; Muistakaapa, kuka omistaa Yaran. Muistakaa kenen rahoilla soijatehdas rakennetaan jne. Eli kuka maksaa julkisensektorin palkat, jos oma palkka ei saa ylittää kulhollista riisiä? Vaihtoehdoksi jää uuden luominen ja toteuttaminen.

         NEUVOSTOLITTOKIN KATOSI; SEURAAVAKSI LÄNSI...