Meillä eletään sellaisessa systeemissä, jotta naaman mukaan tuomitaan. Toiset saa tehdä ihan mitä vaan. He saavat härskeillä, syytellä ja pelata. Vaikka kuinka itsekkäästi hyysäisivät kavereitaan, heidän piirinsä pitää huolta toisistaan. Koko tunkion huipulta löytyy media mesenaatti. Se puolustaa omaa piiriään, joko suoraan valehtelemalla tai totuudesta vaikenemalla.

  Tätä hallintolaumaa pitää vaieten ja ihaillen katsella ylöspäin. Kun aikasi nöyristelet, nuoleskelet, et turhaa kysele ja hyväksyt vääryyden, saat palkinnoksi palstatilaa. Pääset hyväksyttyjen kastiin. Mutta kysellä et saa etkä kyseenalaistaa.

  Tämä pienten mustasielujen piiri levittää totuutensa aivan kaikesta. Välillä se itkettää virkanaista, välillä neuvoo sanelemalla muita ja lopulta sanoo jopa sen, mitkä ovat toimintamotiivisi. He tietävät ja kertovat jopa sen, mitä olet tehnyt ja tekemiselläsi tarkoittanut. Tätä pitää kumartaa ja toitottaa joka suuntaan. Tämä on hyväntavan mukaista.

  Itse toimin aina niin, että ensin yritän hoitaa asiat vähin äänin taustalla. Yleensä tämä myös onnistuu. Jos homma ei onnistu, käydään virkahenkilön kanssa kunnolliseen neuvonpitoon asian tiimoilta. Tämän jälkeen tulee lautakunta, jos lautakunta on muuta kuin pelkkä vitsi. Mikäli ongelmat eivät vieläkään oikene edetään aloitetasolle.

  Mitään aloitetta, missä olen ollut mukana, ei ole viety valtuustoon ilman em. toimia. Vika ei siis ole toimintatavoissa vaan nykyiselle menolle esitetyssä vaihtoehdossa . Kukaan ei saa kysyä tai kyseenalaistaa mitään. Jos sen teet, silloin sinulla on väärä naama. Näin syntyvät päättömät pääkirjoitukset, surrealistiset kommentit, joiden ainoa tavoite on tukehduttaa ajattelu ja mahdollinen muutos.

  Meillä on hyvien tapojen mukaista rikkoa lakia, viedä lapsilta väärällä tiedolla koulut. Meillä on hyvien tapojen mukaista julkaista paikkansa pitämätöntä tietoa ja lähettää häväistyskirjeitä. Meillä on hyvientapojen mukaista uhkailla työtovereita ja jakaa varoituksia. Kaikki tämä on uljasta, ylistettävää ja hyväksyttävää, jos se palvelee mustasielujen etuja. Mutta, jos kuiskaat vienosti, kenenkään kuulematta: voihan pillu. Tuolloin olet öykkäri, häirikkö, räyhääjä, yhteistyön jarru ja alin hirviö mitä maa päällään kantaa!

                       NE JOKTA EI OSAA, RYHTYY.........: