Uudenkaupungin asiat ovat sekaisin! Niin menneisyydestä kuin nykyisyydestä pullahtelee ihmeellisiä asioita. Kuka täällä päättää ja kuka kantaa vastuun? Vastuun kantavat aina luottamusmiehet, se on selvä. Heidän tekonsa mitataan vaaleissa. Päätöksen teosta on pahempi mennä sanomaan mitään. Välillä tuntuu, että vallankahvassa ovat virkamiehet, välillä voisi vallan korkeimmaksi käyttäjäksi kuvitella paikallista mediaa!

  Virkamiehen tehtävä on yksinkertaisesti toteuttaa niitä päätöksiä, joita luottamusmiehet tekevät. Siitä virkamiehille maksetaan. Joskus lautakunnissa tuntuu, että virkamiehet mielummin suunnittelevat mieleisiään skenaariota ja markkinoivat näitä luottamusmiehille. Jos yhtälömme toimii näin, toimii se väärin!

  Johtajuusongelman poistajaksi tarvitsemme selkeää, kansan luottamusta nauttivaa, pomoa eli pormestaria! Jos pormestarilla on äänestysoikeus kaupunginhallituksessa, on hän ratkaisevasti esillä ja vastaamassa päätöksistä. Mikäli kyseinen pormestari valitaan suoralla kansanäänestyksellä, on hänellä riittävät eväät menestykselliseen johtajuuteen!

  En ole Rainer Tähtiseltä kiinnostusta asiaan kysynyt, mutta pitäisin häntä parhaana pormestari kandinaattina!  En tiedä, suostuisiko Rake edes moiseen hommaan, ei mies ottanut vastaan hallituspaikkaakaan ilman pitkää pohdintaa ja vaimon lupaa. Tämä esitys ei ole mikään vitsi, vaan vakava ehdotus kaupungin nykyisen taloudellisen tilanteen ratkaisemiseksi! Täällä tarvitaan luottamusta nauttivaa, muita kuuntelevaa, luovaa ja yhteistyökykyistä johtajaa; nyt meiltä puutuu tälläinen henkilö!