Kokenut virkahenkilö lupasi puolitoista viikkoa sitten  lähettää minulle viikon sisällä erään koulututkimuksen. Kuten osasin, aikaisempien kokemusten perusteella, ennalta uumoilla, ei tämä tunnetusti kokenut virkahenkilö pitänyt lupaustaan.
Seppo Nikula kysyi valtuustossa: Missä on kaupunginjohtajan valtuuston istuntoon lupaamat säästöehdotukset? Tähän kaupunginjohtaja vastaa: -Lupasin tuoda säästöehdotuksia valtuuston istuntoon mutta en sanonut tuovani niitä tähän istuntoon.

Tuosta istunnosta on kulunut jo puolivuotta, eikä kaupunginjohtajan taholta ole pienintäkään havaintoa lupauksen lunastamisesta, säästöjen tuonnin muodossa. On vähän kuin sovittaisiin, että lähdetään perjantaina saunomaan: Minä ostan kaljat, sinä tuot makkarat ja tulet hakemaan perjantaina klo: 16:37. Toinen odottaa perjantaina klo:16:37 alkaen aina kyllästymiseen saakka ja lopulta soittaa kysyen: Meidän piti mennä saunomaan tänään 16:37 ja lupasit ostaa makkarat ja tulla noutamaan. Soittaja tarjoaa vastauksen: Lupasin tulla hakemaan sinut perjantaina 16:37 ja ostaa makkarat, mutta en sanonut minä perjantaina.

Meidän virkahenkilöidemme käytös on edellä esitettyjen esimerkkien kaltaista eli kaikessa röyhkeydessään pöyristyttävän kuvottavaa. He käytännössä johtavat tätä kaupunkia öykkäröinnillään. Asian tolan ymmärtäisi, jos kaupunkia olisi virkahenkilöiden esittelyllä johdettu menestykseen; mutta tilanteemme on kokonaan toinen eli menestyksen sijaan olemme ajautuneet kuilun partaalle. Joskus, vuosia sitten, teimme valtuustoaloitteen, jotta virkahenkilöiden, luottamushenkilöihin kohdistuva yliolkainen suhtautuminen haistatteluineen loppuisi. Tuolloin luottamushenkilöt alistuivat nöyristellen osaansa ja entinen meno sai jatkua ja paisua.

http://jaavaat666.blogspot.fi/2013/12/ovatko-salailulla-ja-lopsoydella-tehdyt.html