Tänään torilla valtuustoehdokkaita raivostutti läpyskän saksimat jutut. Otsikkoja oli muutettu, jopa kokonaisia osa-alueita oli jätetty kirjoituksista pois. Tämä siitä huolimatta, että kirjoitukset olivat läpyskän antamien ohjeiden mittaisia. Useampi ehdokas kertoi asiasta minulle. Voiko tämä pöyristyttävä väittämä pitää paikkansa?

"Kaupunginjohtaja on kutsunut koolle useampia sovittelukokouksia, joihin valtuutetut eivät ole saapuneet." Näin toteaa hallituksen puheenjohta Iltalehdessä 17.3.2012. Todellisuudessa Juha Aaltonen ja minä emme ole kieltäytyneet neuvotteluista. Päinvastoin olemme olleet aktiivisia tapaamisen järjestämisessä. Kaupunginjohtaja ei ole missään vaiheessa tehnyt yhtään neuvotteluehdotusta. Kaupunginjohtajaan kaatui myös viimeinen, Mauri Kontun tekemä yritys asian ratkaisemiseksi. Esimerkit puhukoon puolestaan:

"Terve
Ilmoitan varmuudella, kun tiedän ovatko kaikki tulossa, mutta kunnanhallituksen sali todennäköisesti.
Mauri

-----Original Message-----
From: Java Valkonen [mailto:java666@suomi24.fi]
Sent: 19. maaliskuuta 2012 19:42
To: Mauri Kontu
Subject: Vs: Neuvottelu Tapaus Häirintä

Kiitos Mauri!
Arvostan ponnistelujasi sovun saavuttamiseksi ja saavun vetämiisi pyöreän pöydän neuvotteluihin positiivisin mielin ja myönteisin odotuksin! Pienen detaljijutun haluaisin vielä tietää eli tapaamispaikan!

Kutsusta kiittäen Java Valkonen Kalannissa: 19.3.2012

>----Alkuperäinen viesti----
>Lähettäjä: Mauri.Kontu@vahterus.com
>Päivämäärä: 18.03.2012 23:38
>Vastaanottaja: "kari koski", "inkeri.
parviainen@uusikaupunki.fi", "seppo.
ryokas@uusikaupunki.fi", "Java Valkonen"
, "juha.aaltonen@uusikaupunki.fi" aaltonen@uusikaupunki.fi>
>Aihe: Neuvottelu Tapaus Häirintä
>
>Terve
>Kuten puhetta oli kutsun teidät pyöreänpöydän palaveriin, tavoitteena
sovintoratkaisun löytämiseksi ko asiassa. Ajan kohdaksi ehdotan
21.3.2012 klo 17. Toivottavasti aika sopii ja saataisiin asia pois pöydiltä keskittyäksemme työ- ja luottamusmiesasioihin.
>Terveisin Mauri
>PS Olen saanut Heikki Valalta hyväksynnän ko palaverin
järjestämisestä. Hän toivoi sovintoa"
@suomi24.fi>@uusikaupunki.fi>@uusikaupunki.fi>@uusikaupunki.fi>

Vastauksemme neuvottelukutsuun tai pikemminkin määräykseen:

"Kiitokset huomioimisesta ja kutsusta!
 
Meillä ei ole mitään tapaamisia tai kahvihetkiä vastaan.
Mielellämme keskustelemme asioista ihan kenen kanssa tahansa. Haluamme kuitenkin kutsunne johdosta selvitettävän ensin sen, mikä on meidän asemamme kaavailemassanne tilaisuudessa? Hääkutsustakin ilmenee kuka on vieras ja kuka taasen sulhanen. Sama pätee teloitukseen, jossa jo ennalta tiedetään, kuka on pyöveli ja kuka teloitettava. Haluamme siis meille selvitettävän, mikä statuksemme on tapahtumaan nähden ja vieläpä rohkenemme odottaa uskottavaa selvitystä.
 
 Jos kyse on kokoontujille tasa-arvoisesta tapahtumasta, tapaamisajankohdan olisi syytä olla yhdessä sovittu. Sama koskee luonnollisesti myös tapaamispaikkaa. Jos keskustelulta halutaan hedelmällisiä tuloksia, täytyy kutsun olla edes jollain tapaa korrekti. Jospa siis lähestytte meitä uudestaan ja saadaan tämä projektinne? tyylikkäästi käyntiin ja päätökseen!
 
Yhteistyöterveisin:
 
Java Valkonen  Juha Aaltonen"

@suomi24.fi>@uusikaupunki.fi>@uusikaupunki.fi>@uusikaupunki.fi>