Takinkääntäminen lienee sitä, että annetaan lupauksia, jotka itsekkäistä syistä syödään vaalien jälkeen. Hyvänä esimerkkinä lienee Soinin eduskuntavaalien jälkeinen vaalilupausten pyörtäminen eli sanansyönti ja takinkääntö. Meille annetut vaalilupaukset ovat pyhiä ja siksi menneellä valtuustokaudella erotimme yhden jäsenen varoitusten jälkeen valtuustoryhmästä. Lopulta kuvio kääntyi niin, että jouduimme itse lähtemään persuista. Valtuustoryhmän yhdeksästä jäsenestä vain kaksi jäi alkuperäiseen persuryhmään, muiden siirtyessä sittemmin syntyneeseen M11:sta. 


Me emme ole syöneet, emmekä tule syömään antamiamme lupauksia. Asia on vaan niin, että kuluvalla valtuustokaudella Uudessakaupungissa Kokoomus on pitkälti samoilla linjoilla kuin me kolme olimme edellisellä kaudella. Sen sijaan, oman ryhmän perustanut, entinen Kokoomuksen napamies ja entinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, on järjestelmällisesti äänestänyt niin entistä puoluetta kuin meidän linjaamme vastaan. 

Jos luette Timo A. Järvisen viimeistä kirjoitusta Uudenkaupungin Sanomista ja vertaatte sitä meidän aikaisempiin tavoitteisiin, niin eikö olisi suoranainen ihme, jos emme olisi Järvisen kanssa Kokoomuksessa. Miksi Kokoomus kysyisi meitä kolmea listalleen ja me menisimme sinne, jos ajaisimme Uudessakaupungissa jotain muuta kuin ennalta tunnettuja tavoitteitamme eli kaupungin puitteiden ja palveluiden kehittämistä sekä hallitun kasvun linjaamme? En näe puoluevalinnassamme mitään ristiriitaisuutta, emmekä todellakaan aio kääntää kelkkaamme, takkiamme ja lainapeitettämme. Avoimesti jatkamme ryhmässä, jolla on kansamme yhtenevät tavoitteet, mutta isommat ja vahvemmat hartiat.

Samalla totean, ettei mistään löydy pöytäkirjoja tai tallenteita, jotka todistavat meidän käyttäytyneen kokouksissa huonosti tai kiusanneen luottamus- tai virkahenkilöitä. Yksikään meihin kohdistunut tutkintapyyntö, joita lehti pahimmillaan lehti paisutteli ja toisti sadoin perättömin kirjoituksen ei johtanut oikeustoimiin - kyseessä oli härski valtapeli. Ainoa käytännön seuraus mikä aiheettomista tutkintapyynnöistä ja niillä retostelusta seurasi lienee päätoimittajan vaihtuminen kyseisessä lehdessä. Kannattaa mennä oheisesta linkistä Raken blogiin lukemaan, mitä aikoinaan todella tapahtui.


On täysin käsittämätöntä, jos nämäkin vaalit ratkaistaan menneen valtuustokauden valheellisella tiedotuksella. On kummallista väittää minua riidankylväjäksi ja kiusaajaksi, jos olen tehnyt menestyksellistä yhteistyötä mm. Haverisen, Forssin, Konnun, Tuomisen jne.. kanssa.  Miksette kysy käytöksestäni heiltä, ketkä ovat istuneet kanssani jopa kahdeksan vuotta samassa lautakunnassa esim. Nina Jefimoffilta tai Markku Varjolta tai tutki pöytäkirjoja vai eikö totuus kiinnosta? 

Minua ei haittaa pätkääkään se kuinka minua mollataan, olen palautteen seurauksena oppinut tekemään ostokseni Raumalla, Raisiossa ja Turussa, mutta sitä en voi hyväksyä, jos toistamiseen valheita levittämällä vaikutetaan järjestäytyneen yhteiskunnan vaalitulokseen . Pidän käsittämätönä sitäkin, että ainoastaan Mauri Kontu, Sanna Loven, Tarmo Kangas ja Nina Jefimoff ovat oma-aloitteisesti julkisuudessa olleet oikaisemassa minuun kohdistuvia valheita ja niiden kohtuutonta paisuttelua. Minusta tällainen touhu on kaukana rehellisyydestä, hyvistä tavoista, avoimuudesta ja kaupungin ja sen parhaaksi toimimisesta.

Yleensä kaikki ehdokkaat toteavat etteivät he lähde vaaleihin ketään tai mitään vastaan. En minäkään lähde vastustamaan yhtään järkevää esitystä, olipa sen tekijä kuka tahansa. Mutta valheita ja valehtelijoita ja salailijoita vastaan minä myönnän lähteväni taistelemaan. Meidän kaupunkimme päätöksenteon tulee kestää avointa tarkastelua, keskusteluja sekä vaihtoehtojen esittämistä. Jos näin ei ole, demokratia on  pelkkää sanahelinää ja surkea vitsi Uudessakaupungissa.

Tästä pääset Timo A. Järvisen kirjoitukseen!