Seminaarimatkani ei tapahtunut veronmaksajien piikkiin, ennakolta sovittiin minun maksavan aiheuttamani kulut. Reissu oli todella antoisa niin tiedon kuin uusien tuttavuuksien suhteen. En keskity seminaarin sisältöön, koska siitä tipahtaa tietoa muualtakin!

  Minä todellakin mölysin kännissä. Nautin illan mittaan 3 olutta, lasin jotain kouhuavaa punajuomaa, 5 konjakkia, 2 Gammal Danskia, 11 giniä ja kolmasosan keskustalaisen valtuutetun tarjoamasta vodka pullosta. Lisäksi poltin askin punaista Malboroa. Yritin jopa nuuskata, vaan se levisi lähes välittömästi pitkin suuta, siksi tämä kokemus jäi minuutteihin! 

  Minusta on kohtuutonta, jos tuollaisen juomamäärän jälkeen ei saa mölytä. Turhaahan silloin on koko sisuskalujen rasitus. Minä kylläkin juon lähinnä siksi, että olen saanut lahjaksi mukavan maksan eikä munuaisiakaan sovi moittia, ei tule krapulaa lainkaan! Siis, jos en joisi, jäisi tuokin alkoholi määrä jonkun toisen kontollle. Kenties hän saisi pahan olon ja jopa jäisi pois töistä, mikäli en ryyppäämällä auttaisi häntä. Siis  juopottelemalla teen palveluksen lähimmäiselleni ja yhteiskunnalle. Itsekkäänä ihmisenä havittelen tietysti taivaspaikkaa, enhän muuten koskisi pahaan viinaan lainkaan!

  Mölyämiseni sijoittui useisiin eri pisteisiin Naantalin Kylpylässä. Voimmakkaimillaan ääneni lienee ollut kappaleiden: Kuullos pyhä Wala, Du gamla Du fria, Glider in sekä Kansainvälisen kohdalla. Sinäänsä isompia munauksia ei liene tapahtunut, ainoastaa ääntä eritin. Taklasin kyllä yhden espoolaisen lakimiehen hankeen, mutta hänen silmälasinsa löytyivät pian, mitään materiaali vahinkoja ei seurannut tästäkään. Yöllä teimme neitseelliseen hankeen enkelin kuvia, ehkä pieni munaus, mutta harmiton sellainen.

  Keskustelin lukuisten ihmisten kanssa toisiamme ymmärtäen. Kaikki eivät pitäneet jutuistani. Tähän joukkoon sopi niin virkamiehiä kuin valtuutettuja. Mutta oli myös heitä keiden kanssa tultiin molemmin puolin juttuun.

  Juopottelun ja keskustelun ohessa on äärimmäisen hauskaa seurata humaltuvien ihmisten käytöstä. Hiljakseen tunteet ja tukahdutetut halut kohoavat esiin. Näin syntyy väittelyitä, äänen korotusta ja miltei kahdenlaista painia. En siis munanut ainkaan eniten, korkea moraali ei ropissut... Heh heh!

  Aina, kun mahdollista, menen tyhjään pöytään, jotta en häiritsisi muita tunkemalla heidän seuraansa. Näin toimin nytkin. En siis ängennyt sabotoimaan kenenkään tunnelmaa. Jatkot kestivät hotellihuoneessani aina puoli viiteen ja nukahdin vajaaksi tunniksi. Siinä seikkaperäinen raportti illantapahtumista.

  Aamulla heräsin ennen puoli kuutta, otin kylpytakin ja lähdin löntystämään kohti saunaa ja uima-aallasta. Puolessa välissä huomasin uimakalsareiden puutteen ja palasin noutamaan ne. Saavuttuani viimein allasosaston ovelle havaitsin sen suljetuksi. Tuumittuani kotvan, ratkesi sisään pääsy ongelma: allastahan pääsee uimaan ulos asti, joten se toimii toisinkin päin. Niinpä astelin pihalle altaan viereen.

  Suunnittelin kiipeäväni verkkoaidan yli höyryävän lämpimään veteen ja siitä vaan uimalla sisään. Könyttyäni metrin verkkoaita tuntui tosi huteralta ja epäilin sen kestävyyttä painoni alla. Samaa miettivät päät kalleen niin touhujani seuraava sorsapariskunta kuin yksinäinen orva. Mikäli aita hajoaisi painoni alla, se kaatuisi kanssani altaaseen; varmaankin tuolloin näyttäisin orvolta katiskaan uineelta valaalta. Niinpä palasin huoneeseeni toteamaan kuinka mahtavalta limsa ja suklaa voi maistua.

  Odottelin muiden heräämistä ja aamupalan jälkeen suuntasin seminaariin ahmimaan tietoa. Kahvitauolla kippasin kiehuvat kahvit syliini. Tämäkin saattaa olla jonnin moinen munaus, mutta pientä tämän sen yhden munauksen rinnalla. En ala moralisoimaan, mutta kiusaus kiusaamiseen lienee jatkossa kova....! Väilillä ollaan niin hienoja ja välillä... Heh heh!

  Lopuksi kiitokset yllättävän positiiviseksi osoittautuneelle virkamiehelle, kenen kanssa juttu luisti luovan lennokkaasti. Kiitos myös valtuustomme toiseksi suurimmalle, juuri perustetulle, RKP:n ryhmälle. Huumorilla asioita viedään eteenpäin ja tämän jälkeen hommat etenevät hauskasti. Kiitokset myös sinulle valtuutettu, kun sain kuulla terveyttäsi koskevan ilouutisen. Hienoja hetkiä on hieno jakaa! Kiitokset myös Sinulle munaaja....