Sensuuri tekee bolgikeskustelusta mahdottoman. Se muistuttaa enemmän kuulustelua, jossa toinen sulkee koko ajan juttukumppaninsa suun. Ei synny mitään keskustelua, jos kaikkien täytyy olla samaa mieltä. Ehkä eräät heittävät tyylikkäästi vastargumentteja lukuina, tilastoina jne. Mutta tuolloin häviää keskustelusta tunteen palo ja kommentoijan persoonallisuus sekä viimeinenkin viihteellisyys.

   Taattu nimettömänä esiintyminen on suoja kommentoijalle. Hänen täytyy myös kyetä luottamaan anonyymiytensä säilymiseen. Minä en lähde koskaan penkomaan kenenkään taustoja. Jos joku sen tekee, se on sitten poliisi. On lukuisia ihmisryhmiä, ketkä sahaisivat ammatillisen oksansa altaan kirjoittamalla omalla nimellään. Heille anonyymina esiintyminen on viimeinen henkireikä. Työnantaja haukkuu heidän toimiaan ilkeiksi ja laiskoiksi, jos he hiukakin inahtavat asioista oman organisaationsa sisällä. 

   Pitäisikö näiden anonyymiuteen pakotettujen vaieta kokonaan vain siksi, etteivät he saa puhua esim. omassa työyhteisössään? Eivätkö juuri nämä hiljennetyt, nöyrrytetyt ja julkisesti häpäistyt kaipaa persoonasuojattua kommetointimahdollisuutta? Eikö meidän pitäisi enemmänkin puhua siitä, miksi kaikki eivät voi tulla julkisesti esiin nimellään?

   Katsokaapa esim. muualla käytyä kouluverkkokeskustelua ja sitä kuinka vaikkapa rehtorit olivat muualla esillä. Jossain se oli runsasta, miten meillä? Meillä kolme hyvää kihoa elvisteli ja sai sanoa, uhkailla jne. Heille ei kukaan lotkauttanut korvaansa. Entäpä loput, suuri enemmistö? He ainoastaan vastasivat  valtuutettujen (työnantajieen) kysymyksiin, kun nämä tarvitsivat rehtoreiden ammattitaitoa. Tästä he saivat huomautuksen! Onko ajattelu kiellettyä? Missä nämä ihmiset saisivat äänensä julki uskottavasti, jos ei olisi sensuroimattomia blogeja!

  Anonyymina esiintyminen vaati enemmän, siltä odotetaan enemmän ja siltä vaaditaan enemmän! Anonyymin kirjoittajan on myös osattava täyttää tärkeä ruutunsa eli pysyä asian ruodussa, koska raakkauskynnys on nimellä kirjottajaa alempi. Luonnollisesti kaikilta kommentoijilta, myös persoonansa paljastavilta, odotetaan kuranttia käyttäytymistä lähimmäisen yksityiselämää kohtaan. 

   Kiitän kaikkia blogissani vierailleita, niin lukijoita kuin kommentaattoreita. Te teette tästä yksinpuhelusta keskustelun. Jos joskus tunteet pääsevät valloilleen, ei siihankään kukaan nyykähdä. Joten, jos näillä eväillä jatketaan olen siitä otettu, että saan toimia osana toinen toistaan tukevaa blogiverkostoamme! 

                                SAATANAN VALEHTELIJA!!!!!