Tässä Joni Lohimiehen ja minun tekemä aloite, jonka nimenä on sen jättöpäivä. Kyseisessä valtuustoaloitteessa esitettyjä esimekkejä yhdistää se tekijä, että kaikkia esimerkkejä oli näkemässä tai kuulemmas kaupunginhallituksen jäsen tai jäseniä.  Nämä rittänevät esimerkiksi heidän käytöksestä, ketkä moittivat toisten käytöstä. Luottamusmiesten potkimiset, omaisuuden tuhoamiset ja yksityiselämän muanukset jätän sikseen.

 

"Valtuustoaloite 29.8.2011

 Kaupungin organisaation uskottavuus on ollut koko kuluneen valtuustokauden koetuksella. Uskottavuuteen ei ole vähiten vaikuttanut virkamiesten pöyristyttävän huono käytös ja luottamushenkilöiden ja luottamuselinten vähättely. Esitän kaupunginhallituksen puututtava asiaan välittömästi ja tarmokkaasti, jotta virkamiesten röyhkeys saadaan kuriin ja kaupungin luottamusmiesten ja luottamuselinten asema palautettua.

  Esimerkkejä ylilyönneistä: Kysy Jumalalta, vastaa kaupunginjohtaja luottamushenkilön asialliseen kysymykseen. Kysymykseen rakennushankkeesta kaupunginjohtaja vastaa: Sä olet niin saatanan tyhmä, ettei sulle kannata sanoa mitään. Lautakunnan kokouksessa kaupunginjohtaja toteaa: Se on ihan sama, mitä täällä päätetään, mun hallitus kyllä muuttaa sen. Lisäksi viime kesänä lehdistössä arvosteltiin voimakkaasti, kahden valtuutetun ja päätoimittajan sanoin, virkamiehen käytöstä kokouksissa. Luottamusmiehiä on välillä haukuttu hölmöksi ja onpa heille taannoin haistateltukin. Onko tämä hyvää käytöstä?

   Esitänkin käytöskursseja ja kurinpalautusta virkamiehillemme, jottei kaupunkimme luottamusmiesten maine koe samanlaista uskottavuusromahdusta kuin sen talous on kohdannut

 Java Valkonen

 Joni Lohimies"

                   KAUNIIDEN IHMISTEN VALHEIDEN  AIKA OHI!