Uudellakaupungilla on velkaa asukasta kohden 3 700€ ja se saattaa jatkossa paukahtaa rutkasti ylöspäin. Lisäksi työllisyys tilaneteemme on vähintään huolestuttava, olemme nousseet ja edelleen nousemassa tässäkin tilastossa. Vinoutunut väestörakenne antaa tulevaisuudestamme hälyyttävän kuvan. Nämä summattuna voimme todeta olevamme taloudellisen katastrofin partaalla.

  Viime vuosi oli surkea ja veroäyriä jouduttiin korottamaan. Jo kesällä kamreeri varoitti alkaneen vuoden olevan edellistäkin surkeampi. Onko tyylissämme mikään muuttunut? Ikävä kyllä: ei ole! Ainakin vuoden alku näytä siltä. Korihaiden ykkösjoukkue on saanut tililleen jo tässä vaiheessa vuotta 26 000€ markkinointirahaa!  Luulisi sieltä voitavan hiukan rutkemmin karsia, jos samalla nirhitään varoja suoraan lapsiimme kohdistuvista toiminnoista!

  Koko sopan syyksi epäilen flegmaattista kaupunginhallitusta. Tämä salaileva, harmaa eminensi, toteuttaa ihmeellistä politiikka. Aivan kuin se veisi lapsilta, vanhuksilta ja sairailta palveluita ja repisi näin syntyneet säästösetelit kapitalistin tuuleen. Kun katsot kaupunginhallituksen miehitystä, löydät sieltä selityksen alamäkeemme. Ainoastaan muutamalla henkilöllä on tai on ollut kosketuspohjaa käytännön elinkeinoeläämään. Muutama toimii yrittäjänä ja yksi heistä on toiminut tehtaan merkittävissä luottamustehtävissä ja tätä kautta kokenut talouden vaihtelut. Muu enemmistö hallituksesta on elinkeinoalalla kokemattomia ja uskon sekä vaistojen varassa päätöksiä tekeviä tapauksia.

  Nykyisellä meinigillä menään kuin vapaassa pudotuksessa. Olemme uskon varassa, mutta varjon aukaisemiseksi tarvitaan myös tietoa ja taitoa. Tätä tietoa ja taitoa tarvitaan tai linttaannumme uskomme kanssa lättänäksi. Siispä ajan vaatimaa osaamista kaupunginhallitukseen; Onhan valtakunnan tasollakin perustettu hätätilahallituksia!

                                            !ONKO TULEVAISUUTEMME MUSTA!