Uudenkaupungin Kookomus on tehnyt seuraavan päätöksen:
"Uudenkaupungin Kokoomuksen valtuustoryhmä päätti kokouksessaan 16.12.2012, että se esittää hallituksen puheenjohtajaksi KTM Maija Junkola-Lehtosta. 


Junkola-Lehtonen on 46 –vuotias kauppatieteiden maisteri, joka toimii talouspäällikkönä A&R Carton Oy:ssä. Kuluttajapakkauksia ja näyttäviä erikoispakkauksia valmistava A&R Carton työllistää noin 120 ihmistä ja liikevaihto on noin 25 M€. Junkolalla on vahva kunnallispoliittinen tausta ja hän on toiminut Uudenkaupungin kaupunginvaltuutettuna 2009 alkaen, sekä sitä ennen muun muassa teknisen lautakunnan ja tarkastuslautakunnan jäsenenä. 

Junkola voitti valtuustoryhmän äänestyksessä Heikki Walan numeroin 9-3.

Kaupunginhallituksen muiksi jäseniksi Kokoomus esittää Seppo Nikulaa ja Lasse Virtasta. Varajäseniksi hallitukseen esitetään Tuula Mohtaschemiä, Raimo Löfstedtiä ja Jussi Ahtiaista.

Heikki Wala ei ollut käytettävissä muihin keskeisiin luottamustoimiin.

Muiden keskeisten luottamustoimien osalta kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajaksi esitetään Maj-Britt Varpea, tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi Timo A. Järvistä, sekä opetus- ja kasvatuslautakunnan puheenjohtajaksi Eija Maikolaa. Luottamushenkilövalintoja käsitellään seuraavassa kokouksessa 6.1.2013.

Valtuustoryhmä kokee joutuneensa vahvojen vaikuttamisyritysten kohteeksi puheenjohtajavalinnassa. Kokouksessa käyty keskustelu oli asiallista ja ryhmä teki ratkaisunsa tavalla, joka tulee vahvistamaan Uudenkaupungin itsenäistä kokoomuslaista politiikkaa."